winterpaleis

winterpaleis Het Loo

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

14 december - 5 januari 2020

Winterpaleis Het Loo

Winterpaleis Het Loo op het Stallenplein! Met een feestelijke presentatie met alle blikvangers voor een winters gedekte tafel. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemschikkingen, menukaarten en serviezen. 

De presentatie onder de Aanspanplaats is overdekt en afgesloten, maar wel buiten en niet geheel verwarmd. Warme kleding is aan te raden!

Op de aanspanplaats

Op de aanspanplaats

Winterpaleis Het Loo is een culinair en verrassend kerstvakantie-uitje. Inspiratie voor de kersttafel, workshops, demonstraties, schaatsen en veel leuke extra's voor het hele gezin!
Demo's & doen

Demo's & doen

Workshops en demonstraties bloemschikken en servet vouwen om zelf iets moois voor op de kersttafel te maken. Ook het Kinderatelier is dagelijks geopend.

Uit het gastenboek:
“Een paar jaar geleden zijn wij ook naar de gedekte tafels wezen kijken. Daar waren we erg van onder de indruk. We hadden er geen voorstelling van hoe het dit jaar zou worden aangekleed. In één woord: SUPER!! Erg indrukwekkend en sfeervol.”

Historisch proeven

Historisch proeven

Het horeca assortiment is aangevuld met hapjes en drankjes volgens historisch recept! Een deel is gebaseerd op recepten uit 'Oranje toetjes'.
Kinderatelier

Kinderatelier

Tijdens de kerstvakantie is er een leuke winterse aanvulling. Kinderen kunnen dan een knutselplaat van een gedekte tafel versieren.
Schaatsen op écht ijs

Schaatsen op écht ijs

Schaatsen is voor jong en oud. De een zwiert de hele ijsbaan over, de ander leert het met behulp van een pinguïn. U kunt ter plekke schaatsen lenen, gratis.

Bij diverse presentaties van Winterpaleis Het Loo liggen er scheurblokken met recepten en zelfmaak-ideeën. Heeft u er een gemist of was het blok leeg? Download ze hier.

openingstijden

Reguliere openingstijden van 10.00 - 17.00 uur. Ook open op maandag 23 & 30 december 2019.

Feestdagen
1e en 2e Kerstdag geopend, Nieuwjaarsdag gesloten.

Let op: de tuinen en restaurant Balzaal zijn tijdens Winterpaleis Het Loo gesloten.

Entreetarief

Alle bezoekers op het Stallenplein hebben een geldig entreeticket nodig. Er zijn geen aparte schaatstarieven.

Volwassenen (vanaf 13 jaar)
Online
8,50
7,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar5,00
Kinderen t/m 3 jaargratis
Gezinskaart
(2 volw. + 4 kinderen)
30,00

Museumkaarthouders, Vereniging Rembrandt, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vrienden van Paleis Het Loo en bezoekers met een vrijkaart hebben gratis toegang.

Plattegrond

Plattegrond

Met dank aan

Wij bedanken DroomKroonluchter.nl en Amefa voor hun bijdrage aan de realisatie van Winterpaleis Het Loo.
Bezoekers met een e-ticket ontvangen 25% korting op een Amefa bestekset in de Museumshop!

Impressies: Studio La Meul. Foto's: Rene den Engelsman, Michiel Elsevier Stokmans, Menno Mulder & Paleis Het Loo

Tickets Webshop