buiten

buiten de perken!

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021. Vanwege een besloten evenement is het Stallenplein gesloten op 22 juni.

5 september - 29 september

September Tuindagen

In de September Tuinmaand zijn de paleistuinen elke donderdag en vrijdag het toneel voor uiteenlopende tuinactiviteiten met extra activiteiten, zie hieronder en ook de plattegrond. In het weekend van 28 en 29 september is de officiële sluiting van het buitenseizoen; een extra feestelijk weekend! Tijdens de September Tuinmaand gelden de reguliere tarieven.

Hieronder een voorbeeld van tuinactiviteiten. Hou de site in de gaten voor het definitieve programma!

Rondleiding Floriskas

Rondleiding Floriskas

Ga mee op pad met de tuinconservator of tuinbaas naar de Floriskas, kwekerij en de olifantenschuur! Tickets via Kiosk op de dag van bezoek, vol = vol. Wel toegankelijk, niet rolstoelvriendelijk.
Bloemstylist

Bloemstylist

Onze bloemstylisten verzorgen presentaties over het 17e-eeuwse bloemschikken.
Pompenkelder

Pompenkelder

Weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Ontdek het van 12.00 - 17.00 uur in de Pompenkelder. Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
High tea

High tea

Donderdag t/m zondag
Wilt u uw bezoek aan de tuinen extra vorstelijk maken? Boek dan de high tea!
Delfts blauw

Delfts blauw

Terug in de paleistuinen
De Delfts blauwe tuinvazen zijn te zien in de tuinen. Vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen.
Rondleidingen

Rondleidingen

Dagelijks om 11.00 & 13.00 uur
De reguliere tuinrondleidingen staan de hele maand september in het teken van 'een tuin om op te eten'. Tickets via Kiosk, reserveren is niet mogelijk.
De Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling

In het paleispark (tot uiterlijk 16.30 uur)
De ‘Oranje-wandeling’ brengt u langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de Botenhuizen.

We sluiten buiten!

Na zes maanden BuitenGewoon Open geweest te zijn, sluiten we de tuinen van Paleis Het Loo feestelijk in het weekend van 28 en 29 september. Met alle activiteiten van de Tuinmaand en vele leuke extra's: 'We sluiten buiten'.

Voor scholen

In september zijn leerlingen van harte welkom voor een gratis tuinles. Onder begeleiding van een museumdocent leren zij op een actieve manier in de tuin van Paleis Het Loo. De tuinles is geheel gratis, indien u voor 15 juli ook een Paleis op Reis les boekt.

Tickets Webshop