September Tuinmaand

BuitenGewoon Open

De stallen en tuinen zijn BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

5 september - 29 september

September Tuindagen

In september zijn er op donderdag en vrijdag veel extra tuinactiviteiten! In het weekend van 28 en 29 september is de sluiting van het buitenseizoen; een extra feestelijk weekend waarin veel activiteiten nog een keer worden herhaald.

Rondleidingen: haal je tickets op bij de Kiosk op de dag van uw bezoek, vol=vol! De rondleidingen zijn helaas niet rolstoelvriendelijk, maar wel toegankelijk.

3. Rondleiding Floriskas, olifantenschuur en kwekerij_Paleis Het Loo_LR

Rondleiding Floriskas

Start om 13.30 uur
Ga op pad met de tuinconservator naar de Floriskas, kwekerij en de olifantenschuur! Tickets à € 1,- via Kiosk op de dag van bezoek, vol = vol.
2. Bezoek de Pompenkelder_Paleis Het Loo_LR

Pompenkelder

Van 11.00 tot 16.00 uur
Weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Ontdek het in de Pompenkelder. Alleen toegankelijk via een trap.
Delfts blauwe vazen in de paleistuinen van Paleis Het Loo | Blauw & Bont!

Delfts blauw

Van 11.00 tot 16.00 uur
In de paleistuinen staan diverse Delfts blauwe tuinvazen. Wij leggen graag uit wat de oorsprong is en hoe wij omgaan met deze bijzondere vazen.
High tea Paleis Het Loo

High tea actie

Donderdag t/m zondag
Maak je bezoek aan de tuinen extra vorstelijk met een high tea in de Balzaal. Met extra voordeel tijdens de September Tuinmaand, reserveer online!
Bloemstylist_September Tuinmaand FotoMX-47

Bloemstylist

Van 11.00 tot 16.00 uur
Onze bloemstylisten verzorgen presentaties over het 17e-eeuwse bloemschikken.
header_ rondleiding tuinen_Paleis Het Loo

Rondleidingen

Dagelijks om 12.30 & 14.30 uur
De reguliere tuinrondleidingen staan de hele maand september in het teken van 'beter met planten'. Gratis tickets via Kiosk, vol is vol.

Extra activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten op de donderdag en vrijdag in september, zijn er twee extra activiteiten op specifieke data.

Garden cafés

Elke donderdagmiddag in september, van 13.00 – 16.45 uur.
Met The Garden of Earthly Worries maakt architect Daniel Libeskind een krachtig statement over de invloed van de mens op de natuur, die leidt tot onomkeerbare klimaatveranderingen met ingrijpende gevolgen. Paleis Het Loo biedt met de Garden Cafés een podium voor discussie rond dit thema. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze themabijeenkomsten.

  • 5 september: Hoezo, klimaatprobleem?
  • 12 september: Daniel Libeskind, een maatschappelijk betrokken architect
  • 19 september: De paradijselijke tuin
  • 26 september: Groene oplossingen voor het klimaatprobleem

Workshop 13 september

Botanisch aquarel schilderen | € 49,95

Een workshop schilderen 'en plein-air' in de paleistuinen met aquarelverf van Royal Talens. Incl. entree, rondleiding, materiaalpakket (t.w.v. € 39,95) en koffie/thee met wat lekkers.

Workshop botanisch aquarel schilderen
We Sluiten Buiten

Laatste weekend

28 & 29 september
Na zes maanden BuitenGewoon Open sluiten we de tuinen feestelijk in het weekend van 28 en 29 september. Met alle activiteiten van de September Tuinmaand en leuke extra's!
Paleisreis in de paleistuinen, Paleis Het Loo 2016_LR_IMGL9091

Voor scholen

In september zijn leerlingen van harte welkom voor een gratis tuinles. Onder begeleiding van een museumdocent leren zij op een actieve manier in de tuin van Paleis Het Loo. De tuinles is geheel gratis, indien je ook een Paleis op Reis les boekt.

Zien & doen

Muziek op zondag

Muziek op Zondag

25 augustus - 29 september

Elke laatste zondag van de maand klinken er klassieke klanken! Maandelijks een ander muziekensemble bij de Colonnades in de tuin en op het Stallenplein.
BuitenGewoon Bloeiend_ tuin_Zomer_Delfts blauw_Paleis Het Loo3_LR

Blauw & Bont

31 mei - 29 september

Op Paleis Het Loo zijn bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. Vervaardigd naar voorbeeld van originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary.
Oranje-wandeling – theehuis. Foto Paleis Het Loo LR

De Oranje-wandeling

2 april - 29 september, tot 16:30

De ‘Oranje-wandeling’ loopt door een deel van het paleispark. Wandel langs het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Geniet van het prachtige uitzicht!
Tickets Webshop