Paleispark wandeling

Gesloten tot 31 maart

Op 31 maart 2020 zijn we weer BuitenGewoon Open met de stallen en paleistuinen. Het paleis is gesloten tot medio 2021.

18 juni 2019 - 2 juli 2019, van 13:30 tot 15:30

Paleisparkwandeling

Rondom de 17-eeuwse paleistuin ligt het Paleispark: een romantisch landschapspark met kronkelende paden en veel verschillende soorten bouwwerken. Het is een groot contrast met de strikt symmetrische baroktuin. Tijdens deze wandeling, begeleid door een faunabeheerder van het Kroondomein, volg je de sprengen (kunstmatige beekjes) en vijvers in het park. Naast bijzondere bomen, zoals de hoogste boom van Nederland, leidt de wandeling langs plekken die belangrijk waren voor de Oranjes, zoals de Willemstempel. Helaas is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

VIP-event-BGL oranje-wandeling_paleispark Foto BM Fotografie

Foto: BM Fotografie

Data & tickets

De Paleisparkwandeling begint om 13.30 uur bij de kiosk op het Stallenplein en duurt ruim 2 uur. Tickets voor de wandeling zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten 3,50 per persoon*. Op de volgende dinsdagen is er een Paleisparkwandeling:

  • 4 juni
  • 18 juni
  • 2 juli

* voor deelname is naast een wandelticket ook een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo vereist.

Colonnades Paleis Het Loo

Zien & doen

BuitenGewoon Bloeiend_ tuin_Zomer_Paleis Het Loo5_LR

Paleistuinen

31 maart - 30 september

De 17e eeuw wordt even losgelaten. Je ziet nu ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen!
Oranje-wandeling – theehuis. Foto Paleis Het Loo LR

De Oranje-wandeling

31 maart - 30 september, tot 16:30

De ‘Oranje-wandeling’ loopt door een deel van het paleispark. Wandel langs het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Geniet van de prachtige omgeving!
Het Oude Loo-Foto Jan Huttinga copyright free__JH09085

Park Het Oude Loo

1 april - 31 mei

Het park rondom jachtslot ‘Het Oude Loo’ is in april en mei geopend. Voor deze wandeling heb je een geldig entreebewijs nodig van het paleispark.
Tickets