Paleispark

Paleispark wandeling

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

18 juni - 2 juli, van 13:30 tot 15:30

Paleisparkwandeling

Rondom de 17-eeuwse paleistuin ligt het Paleispark: een romantisch landschapspark met kronkelende paden en veel verschillende soorten bouwwerken. Het is een groot contrast met de strikt symmetrische baroktuin. Tijdens deze wandeling, begeleid door een faunabeheerder van het Kroondomein, volg je de sprengen (kunstmatige beekjes) en vijvers in het park. Naast bijzondere bomen, zoals de hoogste boom van Nederland, leidt de wandeling langs plekken die belangrijk waren voor de Oranjes, zoals de Willemstempel. Helaas is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Foto: BM Fotografie

Data & tickets

De Paleisparkwandeling begint om 13.30 uur bij de kiosk op het Stallenplein en duurt ruim 2 uur. Tickets voor de wandeling zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten 3,50 per persoon*. Op de volgende dinsdagen is er een Paleisparkwandeling:

  • 4 juni
  • 18 juni
  • 2 juli

* voor deelname is naast een wandelticket ook een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo vereist.

Zien & doen

BuitenGewoon Bloeiend

BuitenGewoon Bloeiend

2 april - 29 september

De 17e eeuw wordt even losgelaten en u ziet in de paleistuinen ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen. Een unieke, nieuwe ervaring!
De Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling

2 april - 29 september, tot 16:30

De ‘Oranje-wandeling’ loopt door een deel van het paleispark. Wandel langs het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Geniet van het prachtige uitzicht!
Park Het Oude Loo

Park Het Oude Loo

2 april - 31 mei

Het park rondom jachtslot ‘Het Oude Loo’ is van april tot en met mei geopend. Voor deze wandeling heeft u een geldig entreebewijs nodig van het paleispark.
Tickets Webshop