NJO Muziekzomer

TUINEN EN STALLEN OPEN

Vanwege corona-maatregelen zijn wij verplicht onze bezoekers te registreren. Koop tickets online, dit voorkomt filevorming bij de entree. Het paleis is gesloten.

9 augustus 2019

NJO Muziekzomer

Op vrijdag 9 augustus is NJO Muziekzomer te gast bij Paleis Het Loo! Het zomerse concert start om 14.30 uur op het Stallenplein. De NJO Sinfonietta speelt een programma met maar liefst 32 musici!

Stallenplein_aanspanplaats

Programma

ProkofjevSymfonie nr. 1 in D, op. 25
VivaldiFagotconcert in G
Saint-SaënsIntroduction et Rondo Capriccioso, op. 28
BeethovenSymfonie nr.1 in C, op. 21

Tickets

Een regulier ticket voor Paleis Het Loo geeft ook toegang tot het NJO Muziekzomerconcert. Het concert op 9 augustus is onderdeel van een reeks concerten van het NJO, meer informatie op www.muziekzomer.nl.

KOOP TICKETS

Het concert

Young artist in residence Thomas Dulfer schittert in een prachtig fagotconcert van Vivaldi. Meesterviolist Alexander Sitkovetsky leidt al spelend het orkest en is ook solist in het zinderende Introduction et Rondo Capriccioso van Saint-Saëns. Daarnaast staan de ongeëvenaarde Klassieke symfonie’ van Prokofjev en de Eerste symfonie van Beethoven op het programma. NJO Sinfonietta is een bijzonder energiek ensemble, dat alle concerten staand speelt. Zo is niet alleen de dynamiek tussen de musici zelf optimaal, maar springen ook de vonken over op het publiek.

Alexander Sitkovetsky 2 – Vinci Ng – kleiner

Meesterviolist Alexander Sitkovetsky

Meet & Greet

Na afloop van het optreden zijn de musici beschikbaar voor een Meet & Greet, van 15:45 tot 16:30 uur. Stel in een informele setting vragen aan de muzikanten en bekijk de muziekinstrumenten van dichtbij!

Andere evenementen

Tim Kliphuis ensemble - Foto Stefan Ebels

Muziek in de Paleistuin

6 augustus - 26 september

6 augustus speelt Violist en koning van de gypsyjazz Tim Kliphuis met een ensemble van zeven blazers, dertien strijkers en een harp op het Stallenplein.
1. rondleiding naar Floriskas en kwekerij_Paleis Het Loo_LR

September Tuinmaand

5 september 2019 - 29 september 2019

Neem op donderdag of vrijdag een kijkje achter de schermen! Ga op pad met de tuinbaas naar de Floriskas, kwekerij en de olifantenschuur.
Vrouw en man bekijken The Garden of Earthly Worries

The Garden of Earthly Worries

19 mei - 26 september

‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind.
Tickets Webshop