museum

museum week

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021. Vanwege een besloten evenement is het Stallenplein gesloten op 22 juni.

9 april - 14 april

Nationale Museumweek

Paleis Het Loo is van 9 tot en met 14 april deelnemer aan de Nationale Museumweek. In de stallen is de tentoonstelling ‘Dieren van Oranje’ te zien, er zijn gratis rondleidingen door 'The Garden of Earthly Worries' en vanaf het paleisdak hebben bezoekers een uniek uitzicht op de werkzaamheden van de Vernieuwing & Verbouwing. Er gelden tijdens de Museumweek reguliere entreetarieven.

'Ons goud'

Het Gouden Pronkstuk voor de Museumweek is het goudgele beeld Ozon, één van de vier imposante beelden die de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind speciaal voor de tuin van Paleis Het Loo ontwierp. Kinderen kunnen meedoen aan een wedstrijd door een foto van zichzelf met hun favoriete pronkstuk te uploaden op de site van Museumkids.

Museumkids

Natuurlijk is Museumkids ook van de partij tijdens de Nationale Museumweek. Tijdens de museumweek kun je in alle musea Ons Echte Goud ontdekken. Huh wat is dat? Ons Echte Goud? Een beeld, een schilderij, het gebouw of iets heel anders. Jij mag het zeggen!

Tickets Webshop