museum

museum week

Gesloten tot 2 april Gesloten tot 2 april

Gesloten

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn vanaf 2 april weer BuitenGewoon Open! Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Het paleis is gesloten tot medio 2021.

10 april 2018 - 15 april 2018

Nationale Museumweek

Paleis Het Loo is van 10 tot en met 15 april deelnemer aan de Nationale Museumweek. In de stallen is de tentoonstelling ‘Dieren van Oranje’ te zien, er zijn gratis rondleidingen en vanaf het paleisdak hebben bezoekers een uniek uitzicht op de werkzaamheden van de Vernieuwing & Verbouwing. Er gelden tijdens de Museumweek reguliere entreetarieven.

museumkids

Natuurlijk is Museumkids ook van de partij tijdens de Nationale Museumweek. Tijdens de museumweek kun je in alle musea Ons Echte Goud ontdekken. Huh wat is dat? Ons Echte Goud? Een beeld, een schilderij, het gebouw of iets heel anders. Jij mag het zeggen! Laat het ons weten met een filmpje en wie weet win jij een workshop vloggen voor je hele klas in een Kidsproof museum.

Op museumkids.nl/museumweek vind je meer informatie.

meer zien & doen?

De tentoonstelling Dieren van Oranje in de stallen toont aan de hand van foto’s, prenten en verrassende verhalen de band tussen de Oranjes en hun huis- en buitendieren. Kinderen kunnen meedoen aan een landelijke vlogwedstrijd van Museumkids rond het ‘Gouden Pronkstuk’ van Paleis Het Loo, de Venusfontein. Daarnaast zijn ze welkom in het Kinderatelier om kennis te maken met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect. In de tuin en rond de stallen zijn er gratis speurtochten en rondleidingen.

Wat is open

Tuinen
Tuinen
Gesloten
Stallen
Stallen
Gesloten
Paleis
Paleis
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Gesloten

'ons goud'

In de barokke tuinen van Paleis Het Loo is de Venusfontein letterlijk en figuurlijk beeldbepalend. De wit marmeren figuur van Venus, de klassieke godin van de liefde, staat op het kruispunt van de belangrijkste lanen in de tuin die direct achter het paleis ligt. De godin wordt omgeven door vier vergulde zeewezens die waterstralen uit hun schelpen blazen. Volgens de klassieke sage was Venus geboren uit het schuim van de zee. Wordt met dit beeld verwezen naar Mary II, die te samen met prins Willem III Het Loo bouwde? Uiteindelijk was zij een Engelse prinses, die over het water naar ons land kwam!

Eten & drinken?

Eten & drinken?

op pad met kinderen?

op pad met kinderen?

Tickets Webshop