Movienights at the museum

TUINEN EN STALLEN OPEN

Koop tickets online. Het paleis is gesloten. Dieren van Oranje, de Koetshuizen en het Kinderatelier zijn vanaf 20 september gesloten.

22 september - 25 september, om 19:00, Aanspanplaats

MOVIENIGHTS AT THE MUSEUM

Let's go outside! Paleis Het Loo toont in samenwerking met filmtheater Gigant elke avond een film met koninklijk tintje op de Aanspanplaats. Onder het genot van popcorn en een drankje is het elke avond genieten van een andere film, die door één van de conservatoren wordt ingeleid.

Vanaf 25 september moeten wij bezoekers van evenementen controleren op een coronatoegangsbewijs. De coronacheck-app en een legitimatiebewijs zijn daarbij verplicht.

 

Movienights

Programma

Woensdag 22 septemberThe King's Gardens
Donderdag 23 septemberVictoria and Abdul
Vrijdag 24 septemberThe Favourite
Zaterdag 25 septemberA Royal Affair
KOOP TICKETS

 

Inloop: 19:00 uur, start programma 20:00 uur.
Inclusief welkomstdrankje, popcorn, inleiding en livemuziek!

Met speciale dank aan de Gemeente Apeldoorn.

The King’s Gardens 22 september

Conservator Tuinen Renske Ek bijt het spits af en geeft een kijkwijzer bij de The King’s Gardens. Want hoewel de tuinen van Paleis Het Loo altijd worden vergeleken met Versailles, zijn er ook grote verschillen. Hoe zit het met de grootte van de tuinen en welke rol had het geloof op het ontwerp? Een inleiding over symboliek, schaal en de rol van vrouwen in de 17e eeuw.

Victoria and Abdul 23 september

Conservator George Sanders duidt ‘Victoria and Abdul’ in de tijd. Wie is Victoria en hoe zat het ook alweer met ‘Britain rules the waves’? Waarom is Victoria keizerin en hoe komt een Indiase klerk van downstairs, uiteindelijk upstairs terecht? George schetst aan de hand van de wereldkaart context bij dit waargebeurde verhaal.

Conservator Paul Rem trekt het zwarte kostuumdrama The Favourite naar Paleis Het Loo. Want het thema ‘wie is de favoriet van de kroon?’, speelde ook in Apeldoorn. Ook bij Koning-Stadhouder Willem III (de bouwheer van Paleis Het Loo), speelde de tweestrijd tussen twee lievelingen: edelman  Arnold Joost van Keppel en Graaf Hans Willem Bentinck. En het ging niet alleen om vriendschap, maar ook om invloed op het hof…

De Verlichting, hoe zat dat ook alweer? Vrijheid, gelijkheid en broederschap, ontstaan in Frankrijk? Deze film laat zien hoe in korte tijd het Deense koningshuis radicaal veranderde en een parlementaire democratie werd. Conservator Niels Coppes schetst de tijd en context van A Royal Affair.

Zien & doen

picknicken bij Paleis Het Loo

Picknicken

19 mei - 26 september

Reserveer een lunchbox, neem een kleedje mee en geniet van een picknick in de Paleistuinen!
Oranje-wandeling – theehuis. Foto Paleis Het Loo LR

De Oranje-wandeling

19 mei - 26 september, tot 16:30

Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het paleispark.
Tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn

Paleistuinen

19 mei - 26 september

Bewonder de 17e-eeuwse, barokke paleistuinen vol fonteinen, parterres, beelden en bijzondere beplanting.
Tickets Webshop