koninklijke

koninklijke PK's

Vandaag geopend Vandaag geopend

9 juni - 10 juni

Koninklijke PK's

In het weekend van 9 en 10 juni vormen de stallen van Paleis Het Loo het decor voor de Koninklijke PK's. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de unieke mogelijkheid om de koninklijke paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander van dichtbij te bekijken. Het evenement Koninklijke PK’s vindt plaats in en rond de stallen van Paleis Het Loo.

Diverse auto’s en rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit op het terrein. Op de Aanspanplaats vindt de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden plaats. Het Koninklijk Staldepartement is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis. Voor het evenement gelden de reguliere entreetarieven.

Wat kunt u zien?

Verschillende koninklijke rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein, waaronder de Gala Landauer met een vierspan, de Gala Berline met een tweespan en een Brik. Daarnaast rijden de Duc of ‘Zelfrijder’ mee en een in eigen beheer door het Koninklijk Staldepartement gerestaureerd Jachtrijtuig. Diverse koninklijke oldtimers zijn van dichtbij te bekijken, zoals de Cadillac en de Mercedes 300 Cabriolet van Koningin Wilhelmina, de Minerva uit 1926 van Prins Hendrik en de Austin Sheerline van Koningin Juliana. De auto's maken regelmatig een rit richting het paleis. Voor de rijtuigen is er een ochtend- en een middagplanning:

ochtend

 • Jachtwagen met 2-span
  10.00 uur inspannen / 10.30 uur rijden / 12.00 uur uitspannen
 • Gala Landauer met 4-span
  10.30 uur inspannen / 11.00 uur rijden / 12.00 uur uitspannen
 • Duc / Zelfrij wagen met 2-span
  11.00 uur inspannen / 11.30 uur rijden / 12.30 uur uitspannen

middag

 • Brik met 8-span
  13.45 uur inspannen / 14.15 uur rijden / 15.30 uur uitspannen
 • Jachtwagen met 4-span
  14.15 uur inspannen / 14.45 uur rijden / 16.00 uur uitspannen
 • Gala Berline met 2-span
  13.15 uur inspannen / 13.45 uur rijden / 14:45 uur uitspannen

De Aanspanplaats

Op de Aanspanplaats vindt het verzorgen en inspannen van de koninklijke paarden plaats en kan het werk van de hoefsmid worden bekeken. Kinderen kunnen in het Kinderatelier aan de slag en kennismaken met koninklijke beroepen waaronder die van de koetsier en chauffeur.

Paradepaard Benito

Voor het eerst is ook een majestueus fotoportret te zien van Benito, het ‘paradepaard’ van prinses Beatrix. Het portret is gemaakt door fotografe Charlotte Dumas, bekend om haar werk waarbij dieren zoveel mogelijk in hun eigen waardigheid en sfeer worden geportretteerd. Benito geniet sinds enkele jaren op Paleis Het Loo van zijn oude dag.

Andere evenementen

Concours d’Élégance

Concours d’Élégance

29 juni - 1 juli, van 10:00 tot 18:00

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli is het jaarlijkse Concours d’Élégance: hét internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s.
Prinsen- en Prinsessendagen

Prinsen- en Prinsessendagen

24 juli - 22 augustus

Beleef jouw sprookje op Paleis Het Loo met een boordevol programma van activiteiten voor meisjes én jongens! Op welke dinsdag of woensdag kom jij?
Royal Polo at the Palace

Royal Polo at the Palace

25 augustus - 26 augustus, van 13:00 tot 19:00

Op de grasvelden strijden zaterdag 25 en zondag 26 augustus professionele teams voor de 'King's Cup'!
Tickets Webshop