koninklijke

koninklijke beroepen

Vandaag gesloten Vandaag gesloten

BuitenGewoon Open

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open. De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.

30 maart - 30 september

Kinderatelier

Kinderen zijn dagelijks welkom in het Kinderatelier in de stallen op Paleis Het Loo. Hier komen ze van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect.

Tijdens de meivakantie van 27 april t/m 6 mei zijn er extra knutselactiviteiten en kinderen kunnen zaadbommetjes maken. Maandag 30 april ook geopend!

beroepen in het paleis

In de eeuwen dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel nodig om alles goed te laten verlopen: zoals lakeien, keukenmeesters en keukenmeiden, loopjongens en dienstmeisjes, een wijnkelderbewaarder, een zilverbewaarder en zelfs een klokkenbewaarder om de klokken op te winden. In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten, wagenmeesters, tuigenmeesters en een hoefsmid. Met de komst van de auto kwamen hier de chauffeurs bij. Deze familietentoonstelling gaat over vier beroepen in het paleis: tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck.

VOOR HET HELE GEZIN

Het verhaal van de vier beroepen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen. Daarom is in het atelier een beeldverhaal over de geschiedenis van de beroepen te zien. In de eerste week waarin het atelier was geopend, hebben we gemerkt dat ook volwassenen de quizzen en de electrospellen erg leuk vinden. Kortom: het atelier is voor het hele gezin.

Speelpaleis

Altijd al willen ervaren hoe prinsen en prinsessen spelen? Kom en ontdek het mee in Speelpaleis Het Loo. Eindeloos klimplezier in het speelpaleis en stoere avonturen op het paard en in de koninklijke koets. En papa en mama? Die genieten van een hapje en een drankje op het nabijgelegen terras van restaurant Prins Hendrik Garage!

Het speelpaleis en bijbehorende koets met paard zijn uit het duurzame robinia hout opgetrokken en passen in de bosrijke omgeving. De speeltoestellen en ondergrond voldoen aan alle veiligheidsnormen en bieden genoeg uitdaging en ruimte aan ca. 20-25 kinderen in de leeftijd van ca. 4-12 jaar. De speeltuin is slechts vanaf een zijde toegankelijk en daardoor overzichtelijk.

Children's StudioKinderatelier
Tickets Webshop