koninklijke beroepen

BuitenGewoon Open

De stallen en tuinen zijn BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

2 april - 29 september

Kinderatelier

Het Kinderatelier bevindt zich in de stallen. Kom van alles te weten over het werk van tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck.

In de zomervakantie (van zaterdag 20 juli t/m zondag 25 augustus) is er een extra activiteit in het Kinderatelier: Parfum maken! 

Kinderatelier op Paleis Het Loo_Foto Petra Groeneboom

Beroepen in het paleis

Kennismaken en knutselen!
In de tijd dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel. Zoals o.a. lakeien, keukenpersoneel, dienstmeisjes en zelfs een klokkenbewaarder! In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten en een hoefsmid. En later kwamen er chauffeurs bij.
Paleisreis Aan de Slag_Kinder-atelier op Paleis Het Loo (19)

Voor het hele gezin

Familieactiviteit
Het verhaal van de vier beroepen met de quizzen en de electrospellen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen. Daarom is in het atelier een beeldverhaal over de geschiedenis van de beroepen te zien. Kortom: het atelier is voor het hele gezin.
High tea voor kinderen 2_ Paleis Het Loo

Wat is vandaag open

Tuinen
Tuinen
Open
Stallen
Stallen
Open
Paleis
Paleis
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Open

Speelpaleis

Eindeloos klimplezier en avonturen op het paard en in de koninklijke koets in Speelpaleis Het Loo. En papa en mama? Die genieten van een hapje en een drankje op het nabijgelegen terras van grand café Prins Hendrik Garage!

Het speelpaleis en bijbehorende koets met paard zijn uit het duurzame robinia hout opgetrokken en passen in de bosrijke omgeving. De speeltoestellen en ondergrond voldoen aan alle veiligheidsnormen en bieden genoeg uitdaging en ruimte aan ca. 20-25 kinderen in de leeftijd van ca. 4-12 jaar. De speeltuin is slechts vanaf één zijde toegankelijk en daardoor overzichtelijk.

Speelpaleis Het Loo_Apeldoorn_DSC_7719
Tickets Webshop