koninklijke

koninklijke beroepen

Vandaag geopend Vandaag geopend

Open: Winterpaleis Het Loo

Tot en met 6 januari is het Stallenplein open als Winterpaleis Het Loo. Het paleis en de tuinen zijn gesloten. Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Vanaf april weer BuitenGewoon Open!

15 december - 6 januari 2019

Kinderatelier

Kinderen zijn altijd welkom in het Kinderatelier in de stallen, ook tijdens Winterpaleis Het Loo. Kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect! Op zaterdag 15 en zondag 16 december en tijdens de kerstvakantie is er een leuke winterse aanvulling. Kinderen kunnen dan een knutselplaat van een gedekte tafel versieren. Een leuke manier om weer even warm te worden na het schaatsen!

Beroepen in het paleis

Beroepen in het paleis

In de tijd dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel. Zoals o.a. lakeien, keukenpersoneel, dienstmeisjes en zelfs een klokkenbewaarder! In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten en een hoefsmid. En later hier chauffeurs bij. In het Kinderatelier gaat over vier beroepen: tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck.
Voor het hele gezin

Voor het hele gezin

Familieactiviteit
Het verhaal van de vier beroepen met de quizzen en de electrospellen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen. Daarom is in het atelier een beeldverhaal over de geschiedenis van de beroepen te zien. Kortom: het atelier is voor het hele gezin.
schaatsen op Het Loo

schaatsen op Het Loo

Ook in de kerstvakantie
Alle winterse activiteiten zijn dit jaar op het sfeervolle Stallenplein met de ijsbaan als sportief middelpunt! Zwier de hele ijsbaan over of leer schaatsen met behulp van een pinguïn. Schaatsen kunt u ter plekke, gratis, lenen.

Wat is vandaag open

Stallen
Stallen
Open
Tuinen
Tuinen
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Gesloten
Paleis
Paleis
Gesloten

Speelpaleis

Altijd al willen ervaren hoe prinsen en prinsessen spelen? Kom en ontdek het in Speelpaleis Het Loo. Eindeloos klimplezier in het speelpaleis en stoere avonturen op het paard en in de koninklijke koets. En papa en mama? Die genieten van een hapje en een drankje op het nabijgelegen terras van restaurant Prins Hendrik Garage!

Het speelpaleis en bijbehorende koets met paard zijn uit het duurzame robinia hout opgetrokken en passen in de bosrijke omgeving. De speeltoestellen en ondergrond voldoen aan alle veiligheidsnormen en bieden genoeg uitdaging en ruimte aan ca. 20-25 kinderen in de leeftijd van ca. 4-12 jaar. De speeltuin is slechts vanaf een zijde toegankelijk en daardoor overzichtelijk.

Tickets Webshop