koninklijke

koninklijke beroepen

Open tijdens Pasen Open tijdens Pasen

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

2 april - 29 september

Kinderatelier

Het Kinderatelier bevindt zich in de stallen. Kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect!

22 juni gesloten

Vanwege een besloten evenement is het Stallenplein gesloten op 22 juni 2019.

Beroepen in het paleis

Beroepen in het paleis

In de tijd dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel. Zoals o.a. lakeien, keukenpersoneel, dienstmeisjes en zelfs een klokkenbewaarder! In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten en een hoefsmid. En later hier chauffeurs bij. In het Kinderatelier gaat over vier beroepen: tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck.
Voor het hele gezin

Voor het hele gezin

Familieactiviteit
Het verhaal van de vier beroepen met de quizzen en de electrospellen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen. Daarom is in het atelier een beeldverhaal over de geschiedenis van de beroepen te zien. Kortom: het atelier is voor het hele gezin.
Zaadbolletjes maken

Zaadbolletjes maken

27 april t/m 5 mei
Maak zaadbolletjes van zand en zaadjes, neem ze mee en zaai je eigen bloemen!
Familie doe-rondleiding

Familie doe-rondleiding

29 april t/m 3 mei | Om 11:00 en 13:00 uur
Een wandeling door de paleistuin waarbij je van alles tegenkomt: fonteinen, bloemen en bijzondere beelden. We nemen ook een kijkje op het paleisdak. Aanmelden niet nodig, vol = vol. Startpunt: Kiosk op het Stallenplein.
Meivakantie

Meivakantie

27 april t/m 5 mei
Paleis Het Loo is een heerlijk meivakantie uitje met activiteiten voor het hele gezin. Ook geopend op maandag 29 april.

Wat is vandaag open

Tuinen
Tuinen
Open
Stallen
Stallen
Open
Paleis
Paleis
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Open

Speelpaleis

Eindeloos klimplezier en avonturen op het paard en in de koninklijke koets in Speelpaleis Het Loo. En papa en mama? Die genieten van een hapje en een drankje op het nabijgelegen terras van grand café Prins Hendrik Garage!

Het speelpaleis en bijbehorende koets met paard zijn uit het duurzame robinia hout opgetrokken en passen in de bosrijke omgeving. De speeltoestellen en ondergrond voldoen aan alle veiligheidsnormen en bieden genoeg uitdaging en ruimte aan ca. 20-25 kinderen in de leeftijd van ca. 4-12 jaar. De speeltuin is slechts vanaf één zijde toegankelijk en daardoor overzichtelijk.

Tickets Webshop