het dak op!

BuitenGewoon Open

De stallen en tuinen zijn BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

2 april - 29 september

Je kunt het dak op

Het paleisdak is via een bouwlift aan de buitenzijde toegankelijk waar je een schitterend uitzicht hebt op de bouwplaats aan de voorzijde en paleistuinen aan de achterzijde.

Hitteplan

Bij temperaturen boven de 35 graden is het paleisdak gesloten.

Paleis lift dak

Het paleisdak is tijdens BuitenGewoon Open dagelijks geopend voor publiek. Via een lift aan de zijkant van het paleis is het dak toegankelijk voor een uitzicht op oud èn nieuw! Aan de voorzijde heeft u goed zicht op de bouwwerkzaamheden en aan de achterkant ziet u de 17e-eeuwse paleistuinen: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. Op het dak staan informatieborden voor een toelichting op het uitzicht. Naast de lift is het ook mogelijk om de trap naar het dak te nemen.

tuin vanaf dak paleis mei 2015_IMGP2634
Paleisdak met lift
lift 20m paleisdak

toegankelijkheid

Vanwege niveauverschillen op het dak is het paleis-uitkijkpunt niet toegankelijk voor gebruikers van wandelwagens, rolstoelen, rollators of scootmobiels. Vanuit veiligheidsoogpunt kan het paleis-uitkijkpunt bij extreem weer worden gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Zien & doen

BuitenGewoon Bloeiend_zomer_Paleis Het Loo (34)

BuitenGewoon Bloeiend

2 april - 29 september

De 17e eeuw wordt even losgelaten en u ziet in de paleistuinen ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen. Een unieke, nieuwe ervaring!
Kinderatelier op Paleis Het Loo_Foto Petra Groeneboom

Kinderatelier

2 april - 29 september

Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect!
Dieren van Oranje stallen

Dieren van Oranje

28 mei - 29 september

Van schoothondje tot olifant… In ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, films, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
Tickets Webshop