muziek

muziek in de paleistuinen

Vandaag gesloten Vandaag gesloten

BuitenGewoon Open

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open. De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.

24 juni - 30 september, van 14:00 tot 16:00

Een vrolijke noot

In de tuinen van Paleis Het Loo kan iedere bezoeker ten volle genieten van de rust en schoonheid van dé barokke tuin van Nederland. Op elke laatste zondag van de maand doen we daar een goed in het gehoor liggende schep bovenop: een vrolijke noot op de zondagmiddag. Tussen 14.00 en 16.00 uur speelt maandelijks een ander klassiek muziekensemble bij de Colonnades achterin de paleistuinen. De ensembles zijn geïnspireerd door de prachtige omgeving en de periode waarin de tuinen zijn ontworpen, de 16e en 17e eeuw.

Data

Elke laatste zondag van de maand is er van 14.00 - 16.00 uur een vrolijke noot in de paleistuinen! Met een leuk extraatje op zondag 24 juni...

Zondag 24 juniImpresariaat Koen Keepers
met Ensemble van Mario Sarrechia
Zondag 24 juni extravan 10.30 - 12.00 uur op het Stallenplein
Harmonie Orkest OLTO
Zondag 29 juliImpresariaat Koen Keepers
Zondag 26 augustusMilitaire Muziek Krijgsmacht
Zondag 30 septemberMilitaire Muziek Krijgsmacht

Programma zondag 24 juni: 14.00 - 16.00 uur

Ensemble ‘Les Scaramouches’ werd door de Belgische klavecinist Mario Sarrechia samengesteld en brengt drie jonge en veelbelovende musici bij elkaar. Ter gelegenheid van dit concert zal hij worden bijgestaan door barokviolisten Stijn Schmeddes (NL) en Alba Encinas (ES).

Scaramouche’ is een figuur uit de commedia dell’arte: een harlekijn en komisch karakter die desgewenst dom maar ook net heel slim kan zijn. Ensemble ‘Les Scaramouches’ wil dat enkel haar naam naar het clowneske refereert en in haar podiumervaring het publiek een onderbouwde historische weergave van de muziek geven. Desondanks zijn de concerten van ‘Les Scaramouches’ geen stijve aangelegenheid: door interactie met het publiek neemt zij deze mee in de unieke wereld van de barokmuziek.

  • Divine Love - Ensemble ‘Les Scaramouches’ (sopraan, klavecimbel, viool)
  • England, England, Eiland aan de overkant – Muziek uit … Engeland!

Pieter Van Maldere (1729-1768)
Trio Sonate in D groot (VR. 1)
I. Andante
II. Fuga
III. Largo
IV. Presto

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonate nr. 3 voor viool solo in C groot (BWV 1005)
III. Largo
IV. Allegro assai

David Petersen (1651-1737)
Sonate nr. 5 in G groot uit ‘Speelstukken’
I. Adagio
II. Allegro
III. Adagio
IV. Presto

Antonio Vivaldi (1678-1741)
Trio Sonate “La Folia” in D klein (RV 63)

Harmonieorkest OLTO - 24 juni 10.30 - 12.00

Harmonieorkest OLTO heef ca. 40 leden en zal op zondagochtend 24 juni een zeer gevarieerd programma voorschotelen. Klassieke werken zoals Cortège de Bacchus van Léo Delibes uit de 19e eeuw en Second suite van Gustav Holst (begin 20e eeuw) worden afgewisseld met bekendere muziek uit de film Frozen, Efteling Highlights en Hallelujah van Leonard Cohen. De ”vrolijke noot” komt naar voren bij het nummer Latin Gold met daarin diverse muziek uit Latijns-Amerika zoals La Bamba, Tequila, Oye Como Va. Maar ook met het werk “Klezmer Classics” zal het orkest laten horen dat vrolijke Klezmermuziek een genre is wat bij haar past.

Zien & doen

Het dak op!

Het dak op!

30 maart - 30 september

Wilt u zicht op oud én nieuw? Bezoek dan het paleisdak met een schitterend uitzicht op de 17e eeuwse tuin aan de achterzijde en de vernieuwing aan de voorzijde.
Dieren van Oranje

Dieren van Oranje

30 maart - 30 september

In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, prenten en verhalen de band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
Stallen & Koetshuizen

Stallen & Koetshuizen

30 maart - 30 september

In de stallen & koetshuizen zijn dagelijks de koetsen en rijtuigen te zien. Begin uw bezoek bij grand café Prins Hendrik Garage voor een kop koffie of thee!
Happy tunesMusik in Schlossgärten
Tickets Webshop