dieren van Oranje

5 juni 2021 - 19 september 2021

DIEREN VAN ORANJE

Van paarden tot olifant… In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt  met foto’s, films, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren in en rondom de stallen.

De Oranjes

Dieren hebben altijd een rol gespeeld in het dagelijks leven van de Oranjes. Koning-stadhouder Willem III, die Paleis Het Loo liet bouwen, bezat wel tachtig jachthonden. Stadhouder Willem V onderhield op Het Loo een eigen menagerie met exotische dieren, waaronder zelfs twee olifanten, en Koningin Wilhelmina verzorgde als kind bij haar speelhuisje diverse dieren. Ze was dol op haar vier pony’s, ezeltje en hond Swell. 

groot – Prinses Wilhelmina met pony baby, april 1887, Richard Kameke. Bruikleen GVON, foto Paleis Het Loo_uitsnede

Prinses Wilhelmina met pony Baby, april 1887, Richard Kameke. Bruikleen GVON, foto Paleis Het Loo

Koninklijke paarden

Met regelmaat staan de paarden van het Koninklijk Staldepartement nog in de stallen van Het Loo. Ook Benito, het lievelingspaard van Prinses Beatrix, geniet van zijn oude dag in de paleisstallen en de weides bij Kasteel Het Oude Loo.

Zien & doen

koetshuizen stallenplein_Paleis Het Loo

Stallen & Koetshuizen

5 juni 2021 - 19 september 2021

Het Stallenplein bevindt zich direct na de entree. In de Koetshuizen zie je de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij!
Kinderatelier op Paleis Het Loo_Foto Petra Groeneboom

Kinderatelier

5 juni 2021 - 19 september 2021

Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect!
Vrouw en man bekijken The Garden of Earthly Worries

The Garden of Earthly Worries

19 mei 2021 - 26 september 2021

‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind.
Tickets Webshop