dieren

dieren van Oranje

Vandaag geopend: 10:00 - 17:00

BuitenGewoon Open

De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.

30 maart - 6 september

Presentatie gesloten

Door ingebruikname van de stallen is de presentatie 'Dieren van Oranje' eerder gesloten en pas weer vanaf april 2019 toegankelijk.

DIEREN VAN ORANJE

Van schoothondje tot olifant… In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt  met foto’s, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren. De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. Het hoofdgebouw is gesloten vanwege vernieuwing en verbouwing.

De Oranjes

Dieren hebben altijd een rol gespeeld in het dagelijks leven van de Oranjes. Koning-stadhouder Willem III, die Paleis Het Loo liet bouwen, bezat wel tachtig jachthonden. Stadhouder Willem V onderhield op Het Loo een eigen menagerie met exotische dieren, waaronder zelfs twee olifanten, en Koningin Wilhelmina verzorgde als kind bij haar speelhuisje diverse dieren. Ze was dol op haar vier pony’s, ezeltje en hond Swell. 

koninklijke paarden

Nog met regelmaat staan de paarden van het Koninklijk Staldepartement in de stallen van Het Loo en ook Benito, het lievelingspaard van Prinses Beatrix, geniet van zijn oude dag in de paleisstallen en de weides bij Kasteel Het Oude Loo.

Eten & drinken?

Eten & drinken?

Foto links: Prinses Wilhelmina met pony baby, april 1887, Richard Kameke. Bruikleen GVON, foto Paleis Het Loo
Foto rechts: Prinses Wilhelmina voert duiven bij het chalet, coll. en foto Koninklijke Verzamelingen, Den Haag

Royals, pets and animalsTiere der Oranier
Tickets Webshop