dieren

dieren van Oranje

Gesloten tot 2 april Gesloten tot 2 april

Gesloten

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn vanaf 2 april weer BuitenGewoon Open! Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Het paleis is gesloten tot medio 2021.

2 april - 29 september

DIEREN VAN ORANJE

Van schoothondje tot olifant… In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt  met foto’s, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren. De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. Het hoofdgebouw is gesloten vanwege vernieuwing en verbouwing.

De Oranjes

Dieren hebben altijd een rol gespeeld in het dagelijks leven van de Oranjes. Koning-stadhouder Willem III, die Paleis Het Loo liet bouwen, bezat wel tachtig jachthonden. Stadhouder Willem V onderhield op Het Loo een eigen menagerie met exotische dieren, waaronder zelfs twee olifanten, en Koningin Wilhelmina verzorgde als kind bij haar speelhuisje diverse dieren. Ze was dol op haar vier pony’s, ezeltje en hond Swell. 

koninklijke paarden

Nog met regelmaat staan de paarden van het Koninklijk Staldepartement in de stallen van Het Loo en ook Benito, het lievelingspaard van Prinses Beatrix, geniet van zijn oude dag in de paleisstallen en de weides bij Kasteel Het Oude Loo.

Eten & drinken?

Eten & drinken?

Foto links: Prinses Wilhelmina met pony baby, april 1887, Richard Kameke. Bruikleen GVON, foto Paleis Het Loo
Foto rechts: Prinses Wilhelmina voert duiven bij het chalet, coll. en foto Koninklijke Verzamelingen, Den Haag

Tickets Webshop