oranjE wandeling

Ontspannen op royale afstand

De stallen en Paleistuinen zijn open. Het paleis en het dak zijn gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

1 april 2021 - 30 september 2021, tot 16:30

de oranje-wandeling

Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het paleispark. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ brengt u langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

De Oranje-wandeling is op dit moment gesloten vanwege corona-maatregelen.

het hofleven

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes gingen wandelen, varen en zwemmen. Bezoekers kunnen zo letterlijk voorbij het einde van de barokke tuinen kijken.

De tuinen van Paleis Het Loo zijn een reconstructie van de oorspronkelijke 17e-eeuwse tuinen. Deze tuinen zijn echter na de 17e eeuw steeds aangepast aan de mode van de tijd. In het paleispark zijn deze veranderingen uit de 19e, 20e en 21e eeuw nog steeds zichtbaar.

toegankelijkheid

De Oranje-wandeling door het paleispark duurt een uur en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De route start aan het einde van de barokke tuinen. U kunt tot 15.30 uur beginnen aan de historische wandelroute. In verband met de sluiting van Paleis Het Loo om 17.00 uur vragen wij u om uiterlijk 16.30 uur terug te zijn. De toegangskaart voor de tuinen is ook geldig voor de Oranje-wandeling.

6897-PaleisHetLoo-L_Colonnades Petitfour bar_restaurant
Luchtfoto_dak_Paleis Het Loo

verder wandelen?

Indien u de wandeling in het paleispark wilt uitbreiden, heeft u een geldige dagkaart voor Paleispark Het Loo nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de automaten bij de twee ingangen van het park:

  • bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo
  • parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. (Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn)
Oranje-wandeling Paleispark zomer IMG_4575_LR
Oranje-wandeling. Foto Paleis Het Loo LR
Oranje-wandeling – theehuis. Foto Paleis Het Loo LR
Tickets Webshop