BuitenGewoon

BuitenGewoon Bloeiend

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021. Vanwege een besloten evenement is het Stallenplein gesloten op 22 juni.

2 april - 29 september

BuitenGewoon Bloeiend

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open en dit geldt ook voor de tuinen. De beplanting wordt de komende jaren heel anders aangepakt!

Kleurexplosie

Van 2018 tot 2021 worden de bloemenborders voller beplant voor een visueel spektakel. De 17e eeuw wordt even losgelaten en u ziet nu ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen. Een unieke, nieuwe ervaring!

Sinds de opening als museum, in 1984, werd gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting. Er werd gebruik gemaakt van planten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland gebruikt werden. Iedere soort werd, geheel volgens de 17e-eeuwse manier, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten te zien is. Hier wordt de komende jaren dus van afgeweken. BuitenGewoon Bloeiend!

Meer te zien & doen

Blauw & Bont

Blauw & Bont

31 mei - 29 september

Op Paleis Het Loo zijn bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. Vervaardigd naar voorbeeld van originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary.
Het dak op!

Het dak op!

2 april - 29 september

Wilt u zicht op oud én nieuw? Bezoek dan het paleisdak met een schitterend uitzicht op de 17e-eeuwse tuin aan de achterzijde en de vernieuwing aan de voorzijde.
Muziek op Zondag

Muziek op Zondag

30 juni - 29 september

Elke laatste zondag van de maand klinken er klassieke klanken! Maandelijks een ander muziekensemble bij de Colonnades in de tuin en op het Stallenplein.
Tickets Webshop