BuitenGewoon

BuitenGewoon Bloeiend

Vandaag geopend Vandaag geopend

Open: Winterpaleis Het Loo

Tot en met 6 januari is het Stallenplein open als Winterpaleis Het Loo. Het paleis en de tuinen zijn gesloten. Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Vanaf april weer BuitenGewoon Open!

30 maart - 30 september

BuitenGewoon Bloeiend

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open en dit geldt ook voor de tuinen. De beplanting wordt de komende jaren heel anders aangepakt!

Kleurexplosie

Van 2018 tot 2021 worden de bloemenborders voller beplant voor een visueel spektakel. De 17e eeuw wordt even losgelaten en u ziet nu ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen. Een unieke, nieuwe ervaring!

Sinds de opening als museum, in 1984, werd gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting. Er werd gebruik gemaakt van planten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland gebruikt werden. Iedere soort werd, geheel volgens de 17e-eeuwse manier, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten te zien is. Hier wordt de komende jaren dus van afgeweken. BuitenGewoon Bloeiend!

Meer te zien & doen

Blauw & Bont

Blauw & Bont

1 juni - 30 september

Op Paleis Het Loo zijn bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. Vervaardigd naar voorbeeld van originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary.
Het dak op!

Het dak op!

30 maart - 30 september

Wilt u zicht op oud én nieuw? Bezoek dan het paleisdak met een schitterend uitzicht op de 17e-eeuwse tuin aan de achterzijde en de vernieuwing aan de voorzijde.
Een vrolijke noot

Een vrolijke noot

30 september, om 14:00

Elke laatste zondag van de maand klinkt er muziek in de paleistuinen! De muziekmatinee 'Een Vrolijke Noot' is van 14.00 tot 16.00 uur.
Tickets Webshop