BuitenGewoon

BuitenGewoon Bloeiend

Vanwege schoolvakantie geopend Vanwege schoolvakantie open

BuitenGewoon Open

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open. De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.

30 maart - 30 september

BuitenGewoon Bloeiend

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open en dit geldt ook voor de tuinen. De beplanting wordt de komende jaren heel anders aangepakt!

Kleurexplosie

Van 2018 tot 2021 worden de bloemenborders voller beplant voor een visueel spektakel. De 17e eeuw wordt even losgelaten en u ziet nu ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg vonden naar Nederlandse tuinen. Een unieke, nieuwe ervaring!

Sinds de opening als museum, in 1984, werd gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting. Er werd gebruik gemaakt van planten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland gebruikt werden. Iedere soort werd, geheel volgens de 17e-eeuwse manier, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten te zien is. Hier wordt de komende jaren dus van afgeweken. BuitenGewoon Bloeiend!

Meer te zien & doen

Blauw & Bont

Blauw & Bont

1 juni - 30 september

Op Paleis Het Loo zijn bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. Vervaardigd naar voorbeeld van originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary.
Het dak op!

Het dak op!

30 maart - 30 september

Wilt u zicht op oud én nieuw? Bezoek dan het paleisdak met een schitterend uitzicht op de 17e-eeuwse tuin aan de achterzijde en de vernieuwing aan de voorzijde.
Dieren van Oranje

Dieren van Oranje

30 maart - 30 september

In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, prenten en verhalen de band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
Unusual plantingBesondere Blüte
Tickets Webshop