Archeologie Paleis Het Loo

publieksdag archeologie

12 mei 2018

ArcheoLoo

Paleis Het Loo organiseert een Publieksdag Archeologie. Op 12 mei kunt u de archeologische opgravingen die teruggaan tot ruim 3500 jaar geleden van dichtbij bekijken! Speciaal voor deze dag mag u (een stukje) de bouwplaats op en vanaf de Koningslaan de opgraving bekijken die op dat moment wordt uitgevoerd. Klik hier voor de plattegrond.

Archeologen op de bouwplaats

Er zijn enkele vondsten van dichtbij te bekijken en archeologen geven uitleg over hun werk en de vondsten die zijn gedaan op de Bassecour. Op de klosbaan, vlakbij het terras van restaurant de Balzaal, vind u de mobiele ‘ArcheoHotspot’ waar zowel volwassenen als kinderen mee kunnen helpen met het werk van een archeoloog. Ook kunt u het archeologisch terrein vanaf het paleisdak bezichtigen.

Riool Archeologie Bassecour

Op de Publieksdag Archeologie gelden de reguliere entreetarieven*. De tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop en aan de kassa en geven ook toegang tot de stallen en tuinen. De dag wordt mede-georganiseerd door Archeologisch Bureau RAAP, de Gemeente Apeldoorn, Erfgoed Gelderland, Archeohotspots en de Archeologische Werkgroep Apeldoorn.

* gratis entree voor: Museumkaarthouders, kinderen t/m 3 jaar, Vrienden van Paleis Het Loo, Vereniging Rembrandt en BankGiro Loterij VIP-KAART.

Chinees porselein uit de 17e eeuw, gevonden in 18e eeuwse afvalkuil op de Bassecour.
Archeologen op Bassecour
Moederdag
Tickets Webshop