Alles

Alles uit de Kas!

BuitenGewoon Open

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

31 mei, om 14:00

Traditie: de laatste kuipenwagen

In de winter staan de sinaasappelbomen in de kas, omdat ze slecht tegen kou kunnen. In de zomer krijgen ze een mooie plaats bij de Colonnades achterin de tuin. Het naar buiten verplaatsen van de sinaasappelbomen wordt symbolisch afgesloten met een ritje van de laatste boom op de historische kuipenwagen. Dit is het signaal dat in de gehele tuin alle voorjaarsplanten zijn vervangen door de eenjarige zomerbeplanting. De zomer kan beginnen!

Programma

14:00 uur: speciale tuinrondleiding ‘Beter met planten’.

15:00 uur: speciale tuinrondleiding ‘Beter met planten’.

16:00 uur: traditioneel uitrijden van de laatste sinaasappelboom op de kuipenwagen.

Reserveren: haal uw gratis ticket voor de tuinrondleiding op bij de Kiosk op het Stallenplein tijdens uw bezoek op vrijdag 31 mei, vol = vol!

Bekijk hier de reguliere rondleidingen.

Meer te zien & doen

Het dak op!

Het dak op!

2 april - 29 september

Wil je zicht op oud én nieuw? Bezoek dan het paleisdak met een schitterend uitzicht op de 17e-eeuwse tuin aan de achterzijde en de vernieuwing aan de voorzijde.
The Garden of Earthly Worries

The Garden of Earthly Worries

2 april - 29 september

‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind.
De Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling

2 april - 29 september, tot 16:30

De ‘Oranje-wandeling’ loopt door een deel van het paleispark. Wandel langs het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen. Geniet van het prachtige uitzicht!
Tickets Webshop