workshops

workshops & demonstraties

Gesloten tot 2 april Gesloten tot 2 april

Gesloten

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn vanaf 2 april weer BuitenGewoon Open! Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Het paleis is gesloten tot medio 2021.

Demo's & Doen!

Workshops en demonstraties in drie 'ateliers' tijdens Winterpaleis Het Loo! In het Bloemenatelier tonen de collega's uit de Bloemenkamer hun kunsten en geven workshops bloemschikken. In het Servettenatelier worden demonstraties gegeven door onze textielrestaurator en kunt u een eigen servet vouwen. Het Kinderatelier is dagelijks geopend met in de weekenden en de kerstvakantie een winters extraatje!

Deze activiteiten zijn onderdeel van Winterpaleis Het Loo, u heeft hiervoor een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo nodig.

Bloemenatelier - demo

Paleis Het Loo is bekend om de vele boeketten die in de vertrekken van het paleis staan, geschikt in verschillende stijlen. Onze bloemstylisten laten zien hoe een koninklijk bloemstuk wordt geschikt.

Demonstraties: 4 en 5 januari van 11.00 – 12.30 uur.

Bloemenatelier - Doen

Ga in het Bloemenatelier zelf aan de slag! Maak een eigen blikvanger voor op de kersttafel.

Workshop: 4 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 20,00 p.p. Reserveer hier, vol = vol.

Servettenatelier - Demo

In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo laat onze textielrestaurator graag zien hoe servetten vouwen in zijn werk gaat.

Demonstraties: 18 en 19 december van 13.00 - 14.00 uur en 15.00 - 16.00 uur

Servettenatelier - Doen

Vouw zelf een servet in een papegaai of een ster!

Dagelijks geopend: van 13.00 - 16.30 uur. Gratis. Aanmelden is niet nodig.

Kinderatelier

Kinderen zijn dagelijks welkom in het Kinderatelier, waar zij van alles te weten komen over het werk van de koninklijke koetsier, chauffeur, tuinvrouw en architect! Op zaterdag 15 en zondag 16 december en tijdens de kerstvakantie (22 dec t/m 6 jan) kunnen kinderen onder begeleiding een knutselplaat van een gedekte tafel versieren.

Te zien & doen tijdens Winterpaleis

Schaatsen op Het Loo

Schaatsen op Het Loo

15 december 2018 - 6 januari 2019

Van alle winterse activiteiten op het sfeervolle Stallenplein is de ijsbaan het sportieve middelpunt! Zwier de hele ijsbaan over of leer schaatsen met behulp van een pinguïn.
Dieren van Oranje

Dieren van Oranje

2 april - 29 september

Van schoothondje tot olifant… In ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
Winterpaleis Het Loo

Winterpaleis Het Loo

15 december 2018 - 6 januari 2019

Winterpaleis Het Loo vindt dit jaar plaats op het Stallenplein. Traditiegetrouw wordt het plein omgetoverd tot een winterwereld vol schaatspret rond de ijsbaan.
Tickets Webshop