workshops & activiteiten

Tijdelijk gesloten

Het Stallenplein is open vanaf 7 december voor Winterpaleis Het Loo (t/m 5 januari 2020). Het paleis is gesloten tot medio 2021.

Workshops

Er zijn drie leuke workshops tijdens Winterpaleis Het Loo. Je kan een workshop historisch koken volgen en tijdens de workshop kerstdecoraties maken creëer je een eigen pronkstuk voor op de kersttafel! Onze textielrestaurator leert je in de workshop servetvouwen hoe je de mooiste servetten kunt vouwen.

Winterpaleis 2014, Michiel Elsevier Stokmans (31)

Historisch koken - workshop

Je bereidt vier 17e-eeuwse hapjes die samen een mooi beeld van de adellijke keuken geven. Hierbij gebruik je zoveel mogelijk biologische producten. Na afloop is er een proeverij van de gemaakte hapjes met een passend historisch drankje.

Data: 11 en 18 december van 13.30 tot 16.00 uur. Prijs: € 50,00 per persoon. Minimaal 15 deelnemers. Tickets verkrijgbaar in de ticketshop, vol = vol.

Kerstdecoratie maken - Workshops op Paleis Het Loo

Kerstdecoratie maken - Workshop

Ga zelf aan de slag onder begeleiding van onze Bloemstylist! Maak een eigen blikvanger voor op de kersttafel. De guirlande kan zowel hangen als liggen.

Data: 13, 20 & 21 december van 13.30 tot 16.00 uur.  Prijs: € 33,00 per persoon. Tickets verkrijgbaar in de ticketshop, vol = vol.

Servetten vouwen pauw

Servetvouwen - Workshop

In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo laat onze textielrestaurator graag zien hoe servetten vouwen in zijn werk gaat.

Data: 12 en 19 december van 13.30 - 16.00 uur. Prijs: € 14,00 per persoon. Tickets verkrijgbaar in de ticketshop, vol = vol.

Activiteiten

In de drie ateliers zijn winterse activiteiten om zelf te doen. Deze zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Bekijk hieronder wanneer de diverse ateliers geopend zijn.

Servetten vouwen Winterpaleis

Servetatelier 

Dagelijks geopend
Vouw zelf een servet in de vorm van een papegaai of een ster! Dagelijks geopend: van 10.00 - 17.00 uur.
Menukaarten Winterpaleis Het Loo 2018

Menukaartatelier 

Weekenden en kerstvakantie
In het menukaartatelier kun je in de weekenden en tijdens de kerstvakantie je eigen menukaart maken.
Kinderatelier is geopend tijdens Winterpaleis Het Loo

Kinderatelier

Dagelijks geopend
Kinderen komen van alles te weten over het werk van de koetsier, chauffeur, tuinvrouw en architect! In de weekenden en tijdens de kerstvakantie is er een extra knutselplaat.
2019_zweefmolen

Zweefmolen

Nieuw dit jaar is de zweefmolen op het Stallenplein. Vanaf 21 december mogen kinderen hier gratis gebruik van maken!

Kinderen aan het schaatsen op de ijsbaan

Kerstvakantie

Te zien & doen tijdens Winterpaleis

IJsbaan Winterpaleis Het Loo, foto Menno Mulder DSC05914-2

Schaatsen op het Stallenplein

7 december - 5 januari 2020

Traditiegetrouw is het Stallenplein omgetoverd tot een winterwereld vol schaatspret. Zwier de hele ijsbaan over of leer schaatsen met behulp van een pinguïn.
Dieren van Oranje stallen

Dieren van Oranje

7 december - 5 januari 2020

Van schoothondje tot olifant… In ‘Dieren van Oranje’ wordt met foto’s, films, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren.
winterpaleis vrouw leest

Winterpaleis Het Loo

7 december - 5 januari 2020

Het Stallenplein is omgetoverd tot een winterse wereld. Bewonder de sfeervolle Aanspanplaats met de gedekte tafelpresentatie, theatertours, workshops en meer!
Tickets