Paleis Het Loo | Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Paleisreis afgekapte sjerp turqoise (variant 15)Leerlingen van alle leeftijden en onderwijsniveaus zijn in en rond Paleis Het Loo welkom voor een lesprogramma. Wij bieden speciale programma’s aan voor geschiedenis, CKV en Kunstvakken, waarin leerlingen met een kunst- en erfgoedblik het paleis bezoeken. Ook voor het VMBO zijn er diverse mogelijkheden die aansluiten bij hun beroepsblik. Bij alle lesprogramma’s maken de leerlingen op een actieve manier kennis met het unieke vorstelijke leven in Nederland.

Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door de afdeling Educatie van Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens het bezoek aan Paleis Het Loo wordt de groep begeleid door een deskundige museumdocent.

Er is een speciaal lesprogramma gemaakt bij de tentoonstelling Chapeaux voor de vakken CKV en Kunst Algemeen!

CKV

GESCHIEDENIS

Een paleis in Apeldoorn

Rob Voss Fotografie

Met diverse informatiebronnen speuren leerlingen naar de hobby’s van drie koninklijke echtparen. Hun bevindingen verwerken ze in een stopmotion-filmpje.

Lees meer

Tijdsduur bezoek: vanaf 90 minuten

De tijd van regenten & vorsten

Paleis het Loo in Apeldoorn. (Foto: Rob Voss - www.robvoss.nl)

Hoort koning-stadhouder Willem III naast Lodewijk XIV thuis in de lesmethode? In het paleis en de tuinen zoeken de leerlingen bewijzen van de Gouden Eeuw, wereldwijde handelscontacten en het streven naar absolute macht.

Lees meer

Tijdsduur bezoek: vanaf 90 minuten

KUNST

KUNST

Kunstpaleis Het Loo – paleisdomino

Lesprogramma Kunst - Klassieke ElementenLeerlingen maken hun eigen paleisdomino: ze koppelen kunstwerken uit de collectie en verbinden beeldbeschouwings-begrippen aan elkaar. In de tuinen kruipen ze in de huid van een tuinontwerper.

Lees meer

Tijdsduur bezoek: vanaf 90 minuten

Klassieke elementen & tuinklassiekers

IMG_0257In het paleis ontdekken leerlingen verwijzingen naar de klassieke oudheid. Buiten zoeken zij tuinklassiekers: welke mythologische verhalen zitten verborgen in de kunstwerken in de tuinen?

Lees meer

Tijdsduur bezoek: vanaf 90 minuten

VMBO onderbouw

VMBO onderbouw

Koninklijk groen: leven en werken in een paleistuin

Paleis Het Loo, tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn, historische tuinontwerpen,

In een paleistuin speelde zich vroeger een deel van het hofleven af. Daarom moest de baroktuin er altijd piekfijn uit zien.  Wat moet er gedaan worden en is dat anders dan in een moderne tuin?

Lees meer

Tijdsduur bezoek: 90 minuten

Koninklijk groen: onderhoud

I eder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin?

Lees meer

Tijdsduur bezoek: 90 minuten

VMBO bovenbouw

Speciaal onderwijs

Koninklijk Groen: baroktuin ontdekken en ontwerpen

Paleis Het Loo, tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn, historische tuinontwerpen,

Ieder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin?

Lees meer

Tijdsduur bezoek: 90 minuten

VSO maatwerk

Kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking bieden we graag een programma op maat aan. Paleis Het Loo is een uniek paleis in Nederland! Hier kunnen onze museumdocenten voor Voortgezet Speciaal Onderwijs een prachtige leerzame ervaring samenstellen.

Lees meer

Tijdsduur bezoek: 90-120 minuten

Maatwerk

Aanmelden

Naast het regulier onderwijs verwelkomen we ook graag onderwijs gerelateerde groepen met een speciale wens.

Lees meer

Tijdsduur bezoek: vanaf 60 minuten

 

Om de schoolbezoeken goed te kunnen indelen, vragen wij u om uw schoolbezoek bij ons aan te melden.