onder

onder de grond...

Vandaag geopend Vandaag geopend

Stelt u zich eens voor: een bezoek aan museum Paleis Het Loo in 2021… U wandelt over de laan van de stallen naar het paleis. Langs de imposante bomen ziet u het vertrouwde aanzicht van Het Loo. Aangekomen op het voorplein, de Bassecour, kunt u via de Entreepaviljoens naar het nieuwe ondergrondse entreegebied. U betreedt daarna de Grand Foyer waarvandaan u door het glazen plafond het paleis in een ander licht ziet. Gaat u direct via de vernieuwde route door het paleis? Of neemt u de afslag naar het Huis van Oranje? Willen de kinderen meteen naar het Juniorpaleis? Wellicht trekt de tijdelijke tentoonstelling eerst uw aandacht...
Wij kijken ernaar uit om u in 2021 welkom te heten in ons vernieuwde museum Paleis Het Loo!
Michel van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo

Op 8 januari 2018 begon de Vernieuwing & Verbouwing van het paleis. Deze video is een samenvatting van het eerste jaar. Met de uithuizing, het lege paleis, de start van de bouw, het uitgraven van de Bassecour, de tijdelijke fundering en de asbestsanering in vogelvlucht!

Bassecour

De vier grasparterres op de Bassecour zijn vervangen door een glazen ondergrond waarover een dun laagje water stroomt, een knipoog naar de fonteinen en waterpartijen in de tuinen. De combinatie van glas en water levert een bijzondere lichtinval op in het ondergrondse gebied.

Entree

Bezoekers lopen vanaf de Bassecour naar de Entreepaviljoens waarin het ruime trappenhuis en de liften zijn gevestigd. Ze arriveren in het lichte, ondergrondse Entreegebied met de kassa- en informatiebalie, Museumshop, garderobe en toiletten.

Grand Foyer

De Grand Foyer is het ondergrondse kloppende hart, dé plek waar alle bezoekers samenkomen, zich verspreiden over het museumcomplex en als vanzelf terugkeren. De Grand Foyer verbindt het Entreegebied met het paleis en geeft toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen en het Huis van Oranje. Het levendige en royale verblijfsgebied is vanaf de Bassecour door het glas en water zichtbaar en bovendien een uitstekende locatie voor ontvangsten tot 700 personen.

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

De nieuwe ruimte voor tentoonstellingen bestaat uit vier zalen die met elkaar in verbinding staan. De ruimtes zijn maar liefst vijf meter hoog!
Toegang tot paleis

Toegang tot paleis

De grote trap aan het eind van de Grand Foyer verbindt het nieuwe gedeelte met het paleis.
naar de Oostvleugel

naar de Oostvleugel

De Oostzijde van de Grand Foyer is de verbinding naar een presentatie over de Oranjes, hier krijgen bezoekers antwoord op vragen over het koningschap van vroeger tot nu.
Tickets Webshop