onder

onder de grond...

Gesloten tot 14 november Gesloten tot 14 nov

Stelt u zich eens voor: een bezoek aan museum Paleis Het Loo in 2021… U wandelt over de laan van de stallen naar het paleis. Langs de imposante bomen ziet u het vertrouwde aanzicht van Het Loo. Aangekomen op het voorplein, de Bassecour, kunt u via de Entreepaviljoens naar het nieuwe ondergrondse entreegebied. U betreedt daarna de Grand Foyer waarvandaan u door het glazen plafond het paleis in een ander licht ziet. Gaat u direct via de vernieuwde route door het paleis? Of neemt u de afslag naar het Huis van Oranje? Willen de kinderen meteen naar het Juniorpaleis? Wellicht trekt de tijdelijke tentoonstelling eerst uw aandacht…

Wij kijken ernaar uit om u in 2021 welkom te heten in ons vernieuwde museum Paleis Het Loo!
Michel van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo

Bassecour

De vier grasparterres op de Bassecour zijn vervangen door een glazen onder-grond waarover een dun laagje water stroomt, een knipoog naar de fonteinen en waterpartijen in de tuinen. De combinatie van glas en water levert een bijzondere lichtinval op in het ondergrondse gebied.

Entree

Bezoekers lopen vanaf de Bassecour naar de Entreepaviljoens waarin het ruime trappenhuis en de liften zijn gevestigd. Ze arriveren in het lichte, ondergrondse Entreegebied met de kassa- en informatiebalie, Museumshop, garderobe en toiletten.

Grand Foyer

De Grand Foyer is het ondergrondse kloppende hart, dé plek waar alle bezoekers samenkomen, zich verspreiden over het museumcomplex en als vanzelf terugkeren. De Grand Foyer verbindt het Entreegebied met het paleis en geeft toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen en het Huis van Oranje. Het levendige en royale verblijfsgebied is vanaf de Bassecour door het glas en water zichtbaar en bovendien een uitstekende locatie voor ontvangsten tot 700 personen.

Tijdelijke tentoonstellingen

Tijdelijke tentoonstellingen

Ten westen van de Grand Foyer ligt de ruimte voor tentoonstellingen, bestaande uit vier zalen die met elkaar in verbinding staan. Het is er vijf meter hoog, waardoor exposities en presentaties een bijzondere uitstraling krijgen.
Toegang tot paleis

Toegang tot paleis

De grote trap aan het eind van de Grand Foyer verbindt het nieuwe gedeelte met het paleis.
ExpansionErweiterung
Tickets Webshop