onder de grond...

Stel je eens voor:

Je wandelt over de laan van het Stallenplein naar het paleis en ziet het vertrouwde aanzicht van Paleis Het Loo. Aangekomen op het voorplein, de Bassecour, loop je via de Entreepaviljoens naar het nieuwe ondergrondse entreegebied. Volg je vanuit de Grand Foyer direct de vernieuwde route door het paleis of neem je de afslag naar het Huis van Oranje? Misschien wil je de tijdelijke tentoonstelling wel eerst bekijken en rennen de kinderen meteen naar het Juniorpaleis! Wij kijken ernaar uit om je welkom te heten in ons vernieuwde museum Paleis Het Loo!

De bassecour in 2020

K628-DO impressie bassecour_20161031

Bassecour

De vier grasparterres op de Bassecour worden vervangen door een glazen ondergrond waarover een dun laagje water stroomt, een knipoog naar de fonteinen en waterpartijen in de tuinen. De combinatie van glas en water levert een bijzondere lichtinval op in het ondergrondse gebied.

Twee jaar in één minuut

Op 8 januari 2018 begon de Vernieuwing & Verbouwing van het paleis. Deze video is een samenvatting van de eerste twee jaar . Met de uithuizing, het lege paleis, de start van de bouw, het uitgraven van de Bassecour, de tijdelijke fundering, de asbestsanering, het onderwaterbeton en het bereiken van het diepste punt!

Entree

Bezoekers lopen vanaf de Bassecour naar de Entreepaviljoens waarin het ruime trappenhuis en de liften zijn gevestigd. Ze arriveren in het lichte, ondergrondse Entreegebied met de kassa- en informatiebalie, Museumshop, garderobe en toiletten.

Grand Foyer

De Grand Foyer is het ondergrondse kloppende hart, dé plek waar alle bezoekers samenkomen, zich verspreiden over het museumcomplex en als vanzelf terugkeren. De Grand Foyer verbindt het Entreegebied met het paleis en geeft toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen en het Huis van Oranje. Het levendige en royale verblijfsgebied is vanaf de Bassecour door het glas en water zichtbaar en bovendien een uitstekende locatie voor ontvangsten tot 700 personen.

tentoonstellingen

Tentoonstellingen

De nieuwe ruimte voor tentoonstellingen bestaat uit vier zalen die met elkaar in verbinding staan. De ruimtes zijn maar liefst vijf meter hoog!
Trap GrandFoyer naar paleis

Toegang tot paleis

De grote trap aan het eind van de Grand Foyer verbindt het nieuwe gedeelte met het paleis.
Verbinding Grand Foyer naar Oostvleugel

naar de Oostvleugel

De Oostzijde van de Grand Foyer is de verbinding naar een presentatie over de Oranjes, hier krijgen bezoekers antwoord op vragen over het koningschap van vroeger tot nu.
Tickets Webshop