bouw

bouw tijdlijN

Tijdelijk gesloten

Het Stallenplein gaat vanaf 15 december weer open voor Winterpaleis Het Loo. Het paleis en de tuinen zijn gesloten. Voor scholen zijn er altijd mogelijkheden. Vanaf april weer BuitenGewoon Open!

19 november 2018

Tijdelijke fundering

Een spannend onderdeel van de Vernieuwing & Verbouwing: de tijdelijke fundering van het paleis!

10 oktober 2018

Verwijdering van zandlaag

Er wordt alvast een laag droog zand verwijderd, daarna kan het echte uitgraven beginnen!

1 oktober 2018

Timelapse – Voorbereidingen

Timelapse over de periode september 2018. Er zijn met name werkzaamheden te zien als voorbereiding op het graafwerk.

22 augustus 2018
Contouren ondergrondse uitbreiding zichtbaar

Contouren ondergrondse uitbreiding zichtbaar

De ondergrondse wanden zijn gereed en de contouren van de nieuwe uitbreiding zijn inmiddels zichtbaar. De laatste ankers worden geplaatst en dan start het uitgraven.

Tekening van de ankerconstructie

13 juni 2018

De start

De bouw gaat nu echt beginnen! Jorden Hagenbeek vertelt over wat er tot nu toe gedaan is en wat er de komende periode gaat gebeuren.

5 juni 2018

Timelapse – voorbereidingen graafwerk

De vierde timelapse van de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo is opgenomen in april en mei 2018. Hierin is te zien dat het storten van de ondergrondse betonwanden wordt afgerond. De wanden worden nu verankerd om daarna te kunnen beginnen met graven.

25 april 2018

Timelapse – CSM wanden

Het plaatsen van de CSM wanden rondom de Bassecour staat in deze timelapse centraal. Deze wanden worden gemaakt door de aarde ondergronds te mengen met water en cement door middel van een verticale ‘arm’ die op en neer beweegt in de grond.

4 april 2018

Het lege paleis

Het paleis is helemaal leeggehaald voor de Vernieuwing & Verbouwing. Een bijzondere gebeurtenis en een prachtig gezicht!

29 maart 2018

Timelapse – Verwijdering hek

De tweede timelapse van de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo. Opgenomen in februari en maart 2018.

15 maart 2018
Uithuizing laatste object!

Uithuizing laatste object!

Drie maanden nadat directeur Michel van Maarseveen symbolisch de voordeur op slot draaide, is Paleis Het Loo leeg. Op 15 maart is het laatste object, een 19e eeuws kleed uit het paleisvertrek van Koning Willem II, zorgvuldig ingepakt. Na de uithuizing van ruim 160.000 museumobjecten breekt een nieuwe fase aan; de renovatie kan beginnen!

Nog even binnenkijken hoe het was?

12 maart 2018
Archeologische vondsten op de Bassecour

Archeologische vondsten op de Bassecour

Een Romeinse munt, de fundering van een 17e eeuwse fontein en aardewerk van vierduizend jaar oud. De grond onder de Bassecour ligt vol archeologische vondsten. De komende tijd zijn archeologen druk bezig om de sporen van vroegere bewoning op te graven en vast te leggen. Bekijk voor meer informatie de pagina veelgestelde vragen.

5 maart 2018

Uithuizing collectie

Het verhuizen van museumstukken: hoe gaat dat in zijn werk? Bekijk de video! #HetLooVernieuwt

15 februari 2018

Timelapse Bassecour

29 januari 2018
Leeghalen Bassecour

Leeghalen Bassecour

Het leeghalen van de Bassecour is begonnen met het verwijderen van het gras. Ook de keien rondom zijn verwijderd, in totaal maar liefst 25 kuub. En er is een begin gemaakt met het demonteren van de Dolfijnensprong.Dolfijnensprong Bassecour Paleis Het Loo

8 januari 2018
Start uithuizing collectie

Start uithuizing collectie

Op 8 januari is gestart met uithuizing van de 170.000 objecten in het paleis. De objecten worden opgeslagen in een tijdelijk depot. De planning is om met Pasen het paleis leeg te hebben. Word lid van de facebookgroep voor een kijkje achter de schermen!

7 januari 2018
De deur op slot

De deur op slot

Directeur Michel van Maarseveen sluit de poorten van het paleis. De Vernieuwing & Verbouwing kan beginnen!

 

Foto: ANP – L. van Lieshout

7 maart 2017

Plan voor het paleis in 2021

Op 7 maart 2017 was de presentatie van het definitieve ontwerp. De inrichting van de veertig verschillende woonvertrekken is in 2021 verbeterd en vooral logischer. Bezoekers komen dan, net als de voormalige vorstelijke bewoners, over de Staatsietrap het paleis binnen en kunnen de stadhouderlijke route door het oostelijk deel en de koningsroute door het westelijk deel volgen. Enkele ruimtes zijn ingericht als dienstvertrekken om het ‘upstairs-downstairs’ gevoel over te brengen.

Tickets Webshop