bouwtijdlijN

bouwtijdlijN

closed

Paleis Het Loo is gesloten

Vanaf 30 maart zijn we BuitenGewoon Open. De tuinen, stallen en restaurants zijn dan geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019.

Sluiten
29 januari 2018
Leeghalen Bassecour

Leeghalen Bassecour

Het leeghalen van de Bassecour is begonnen met het verwijderen van het gras. Ook de keien rondom zijn verwijderd, in totaal maar liefst 25 kuub. En er is een begin gemaakt met het demonteren van de Dolfijnensprong.Dolfijnensprong Bassecour Paleis Het Loo

8 januari 2018
Uithuizing collectie

Uithuizing collectie

Op 8 januari is gestart met uithuizing van de 170.000 objecten in het paleis. De objecten worden opgeslagen in een tijdelijk depot. De planning is om met Pasen het paleis leeg te hebben. Word lid van de facebookgroep voor een kijkje achter de schermen!

7 januari 2018
De deur op slot

De deur op slot

Directeur Michel van Maarseveen sluit de poorten van het paleis. De Vernieuwing & Verbouwing kan beginnen!

 

Foto: ANP – L. van Lieshout

7 maart 2017

Het paleis in 2021

Op 7 maart 2017 was de presentatie van het definitieve ontwerp. De inrichting van de veertig verschillende woonvertrekken is in 2021 verbeterd en vooral logischer. Bezoekers komen dan, net als de voormalige vorstelijke bewoners, over de Staatsietrap het paleis binnen en kunnen de stadhouderlijke route door het oostelijk deel en de koningsroute door het westelijk deel volgen. Enkele ruimtes zijn ingericht als dienstvertrekken om het ‘upstairs-downstairs’ gevoel over te brengen.

Webshop