Paleis Het Loo in de toekomst - Artist impression KAAN Architecten

vernieuwing & Verbouwing

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering! Dit gebeurt vanwege noodzakelijk onderhoud en het uitbreiden van de bezoekersfaciliteiten. Op 8 januari 2018 is de renovatie van het paleis begonnen.

De bouw volgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, bekijk de tijdlijn of meld je aan voor de facebookgroep:

Vernieuwing & Verbouwing

Paleis Het Loo werkt aan een grootscheepse vernieuwing en verbouwing. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

DE ARCHITECT

De architectenselectiecommissie van Paleis Het Loo heeft, na een zorgvuldige procedure, unaniem gekozen voor het ontwerp van Dikkie Scipio, KAAN Architecten uit Rotterdam. Het toegankelijke ontwerp, geïnspireerd op de plattegrond en de maatvoering van het paleis, geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes en heeft de grandeur die van een toonaangevend museum verwacht mag worden.

Paleis Het Loo - Vernieuwd & Verbouwd

In 2022 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.

 

Disclaimer

De artist impressions van KAAN Architecten in publicaties over het project zijn bedoeld om een globale, visuele indruk te geven van het definitief ontwerp. De beelden vormen in die zin géén exacte weergave van de toekomstige werkelijkheid. Het auteursrecht op de afbeeldingen en teksten in deze publicatie rust bij museum Paleis Het Loo of deze zijn met toestemming van de auteursrechthebbende opgenomen. Hergebruik voor commerciële doeleinden is niet toegestaan. Degene die een afbeelding wenst te gebruiken dient contact op te nemen met museum Paleis Het Loo. De merken en logo’s van museum Paleis Het Loo zijn merkenrechtelijk beschermd. Ongeautoriseerd gebruik van die merken is niet toegestaan.

Facts & figures

  • meer dan 5000 m2 extra vloeroppervlakte
  • 850 m2 voor tijdelijke tentoonstellingen
  • ontvangstmogelijkheden tot 700 personen
  • Huis van Oranje 1245 m2
  • 8 extra bezoekersliften
  • Grand Foyer 530 m2
  • Museumshop 225 m2
Tickets Webshop