Paleis Het Loo | Vernieuwd en Verbouwd

Vernieuwd en Verbouwd

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering! Vanaf 8 januari 2018 wordt Paleis Het Loo intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.

renovatie en uitbreiding

het ontwerp

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

Bent u benieuwd naar het ontwerp van het nieuwe Paleis Het Loo? Download dan het ontwerpboek of bekijk de video.

 

DE ARCHITECT

De architectenselectiecommissie van Paleis Het Loo heeft, na een zorgvuldige procedure, unaniem gekozen voor het ontwerp van Dikkie Scipio, KAAN Architecten uit Rotterdam. Het toegankelijke ontwerp, geïnspireerd op de plattegrond en de maatvoering van het paleis, geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes en heeft de grandeur die van een toonaangevend museum verwacht mag worden.

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!

Paleis Het Loo in 2021

Facts & Figures

In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.

  • meer dan 5000 m2 extra vloeroppervlakte
  • 850 m2 voor tijdelijke tentoonstellingen
  • ontvangstmogelijkheden tot 700 personen
  • Huis van Oranje 1245 m2
  • 8 extra bezoekersliften
  • Grand Foyer 530 m2
  • Museumshop 225 m2

Disclaimer

De artist impressions van KAAN Architecten in publicaties over het project zijn bedoeld om een globale, visuele indruk te geven van het definitief ontwerp. De beelden vormen in die zin géén exacte weergave van de toekomstige werkelijkheid. Het auteursrecht op de afbeeldingen en teksten in deze publicatie rust bij museum Paleis Het Loo of deze zijn met toestemming van de auteursrechthebbende opgenomen. Hergebruik voor commerciële doeleinden is niet toegestaan. Degene die een afbeelding wenst te gebruiken dient contact op te nemen met museum Paleis Het Loo. De merken en logo’s van museum Paleis Het Loo zijn merkenrechtelijk beschermd. Ongeautoriseerd gebruik van die merken is niet toegestaan.

  • Contractondertekening
    Museum Paleis Het Loo in 2021
Contractondertekening
Dikkie Scipio, KAAN Architecten en Michel van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo
foto vergroten
Museum Paleis Het Loo in 2021
foto vergroten