Paleis Het Loo | Tuinen

Tuinen

De tuinen van Paleis Het Loo zijn dit seizoen extra bijzonder, want de Benedentuin is niet meer symmetrisch. Reden hiervoor is de renovatie van de tuin. Lees alle details hierover in het blog! Het mooiste zicht op de tuinen heeft u vanaf de omringende taluds.

Fonteinen en tuinbeelden

canadese esdoorn

Van april tot en met oktober kunt u genieten van de spuitende fonteinen. De tuinen van Paleis Het Loo zijn vergeleken met die van Versailles bescheiden in omvang. De fonteinen echter, die steeds vers water spoten dankzij hooggelegen grondwater, overtroffen de Franse! De Koningssprong met zijn 13 meter was in zijn tijd de hoogst spuitende fontein van Europa.  

De tuinbeelden, goden en godinnen uit de Griekse mythologie hebben als thema de groei en bloei van de tuinen en benadrukken de prestatie om van een oorspronkelijk dorre heidevlakte een prachtige tuin te maken. Centraal staat Venus, de godin van de liefde. Met behulp van Google StreetView zijn de tuinen van Paleis Het Loo ook virtueel te bezoeken.

canadese esdoorn na snoeiOp de klosbaan, het grasveld grenzend aan het terras, staat deze Canadese esdoorn. Wanneer u van een moment rust geniet bij restaurant de Balzaal zal deze prachtige boom u niet ontgaan. Het is niet zomaar een boom, maar het is er een met een bijzondere geschiedenis.
Lees ook hoe deze stervende boom toch een mooie toekomst zal krijgen.