rolstoel toegankelijkheid

(Elektrische) Rolstoel

Paleis Het Loo doet er alles aan om ieders bezoek optimaal te laten verlopen. Onderstaand een aantal tips voor gebruikers van een (elektrische) rolstoel. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Wij horen het graag!

  • Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig op de algemene parkeerplaats aan de Amersfoortseweg (betaald parkeren). Het entreegebouw is toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet.
  • Paleis Het Loo biedt personenvervoer per pendel richting de tuinen* (max. 8 pers.). De opstap is direct na het entreegebouw (€ 1,- p.p. retour). De loopafstand van dit traject is ca. 10 minuten (500 m). Let op er ligt hier klinkerbestrating. De pendels vervoeren naast passagiers uitsluitend ingeklapte rolstoelen / rollators / buggy’s. * niet beschikbaar tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen.
  • Een pendel met rolstoellift rijdt alleen op aanvraag via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek).
  • Het Stallenplein is toegankelijk.
  • Het restaurant is toegankelijk en beschikt over een invalidentoilet.
  • De tuinen zijn vanwege grindpaden lastig begaanbaar, maar loopplanken maken enkele niveaus wel toegankelijk. Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Groepen

Vanwege de beperkte capaciteit van de pendel naar de tuinen, is er een limiet aan het aantal rolstoelen/rollators dat tegelijkertijd de tuinen kan bezoeken.

Daarom vragen wij groepen rolstoelgebruikers om zich vooraf aan te melden via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek). Niet aangemelde groepen kunnen, in verband met de veiligheid, gevraagd worden te wachten.

Oranje-wandeling

De Oranje-wandeling in het paleispark is tot en met 27 september geopend.

gratis app

Met de Ongehinderd app kunt u toegankelijke locaties vinden, toevoegen en beoordelen. (Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland en heeft hiervoor deze gratis app ontwikkeld.)

Tips & info

Advies: bezoek Paleis Het Loo buiten de vakantieperiodes en weekenden om.

De Zonnebloem is onze adviserende partner in de toegankelijkheid van Paleis Het Loo, maar ook uw ervaringen of suggesties zijn van harte welkom via info@paleishetloo.nl.

Tickets Webshop