Paleis Het Loo | Steun Paleis Het Loo

Steun Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een nationaal merk met koninklijke allure. Met ruim 400.000 bezoekers per jaar is Paleis Het Loo één van de grotere attracties van ons land. De meeste Nederlanders dragen het paleis een warm hart toe vanwege de rijke Oranje historie die er zichtbaar is. Maar ook tentoonstellingen zoals Grace Kelly, Sisi en Royal Showpieces trekken vele enthousiaste bezoekers. Een samenwerking met Paleis Het Loo is een perfecte manier om uw culturele betrokkenheid een gezicht te geven en daar tegelijkertijd van te profiteren. Paleis Het Loo is gebaat bij elke vorm van financiële steun. Een bijdrage, groot of klein, is dan ook zeer welkom.

Begunstigers

Paleis Het Loo wordt gesteund door de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland. Wanneer u deelneemt aan deze loterij, maakt u elke trekking kans op fantastische prijzen. Bovendien gaat de helft van uw inleg direct naar zo’n 70 culturele organisaties waaronder Paleis Het Loo.

Koop een lot en steun Paleis Het Loo!

 

Vriendschap

Komt u graag en vaak naar Paleis Het Loo? Wellicht wilt u dan Vriend van Het Loo worden. Een Vriend is voor Paleis Het Loo een belangrijk ambassadeur. Met uw jaarlijkse bijdrage als vriend steunt u Paleis Het Loo en kunt u bovendien zo vaak als u wilt kosteloos het paleis, de tuinen en de stallen bezoeken. Ook alle tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen. Maar dat is nog niet alles, ontdek hier alle voordelen!

Schenking

Schenkingen, legaten en erfstellingen zijn belangrijk voor Paleis Het Loo. Met name op het gebied van collectievorming. Paleis Het Loo beschikt over een ANBI status en is daarmee geheel vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting (RSIN nummer: 8028 84 374). Uw schenking komt geheel ten goede aan het museum.

Er zijn verschillende vormen van schenken en nalaten. U kunt geld schenken, maar ook een kunstvoorwerp kan een schenking zijn. Dit kan tevens belastingvoordeel opleveren.

  • U kunt een periodieke schenking doen met belastingvoordeel waarmee u uw periodieke schenking voor minimaal vijf jaar vastlegt in een onderhandse akte. Hierdoor is het gehele bedrag dat u schenkt 100% aftrekbaar voor de belasting, ongeacht de hoogte van het bedrag dat u jaarlijks geeft.
  • Een eenmalige schenking kunt u op uw fiscale jaarinkomen in mindering brengen. De hoogte van deze aftrek is afhankelijk van uw inkomen.

Wilt u weten wat uw belastingvoordeel kan zijn? Dit staat beschreven in de Geefwet die in 2012 van kracht werd.