Paleis Het Loo | Schoolkamp

Schoolkamp

Paleisreis afgekapte sjerp turqoise (variant 15)Speciaal voor leerlingen die op de Veluwe op kamp gaan, heeft Paleis Het Loo een aparte museumles ontwikkeld. In ‘Op bezoek bij de koning’ gaan de leerlingen onder leiding van museumdocenten in kleine groepjes actief aan de slag.

 

Alles wat ze willen weten

IMG_0441Natuurlijk nemen ze een kijkje in Paleis Het Loo: de enige plek in Nederland waar je een echt ingericht koninklijk paleis kunt bekijken. Hoe gedraag je je als je op audiëntie komt? Wat deed de koningin het liefst in haar vrije tijd? En waarom zijn de stallen zoveel groter dan de garage voor auto’s? In de tuinen gaat de museumles verder. Hoe hoog spuiten de fonteinen? Waarom staan de bloemen zo ver uit elkaar? Voetbalde de koning in zijn tuin?

 

Op reis in het paleis!

P102065De museumles is speciaal ontwikkeld om leerlingen uit het hele land kennis te laten maken met het koninklijke leven in Paleis Het Loo. De les is geschikt voor iedere leeftijd en wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen. Voor ‘Op bezoek bij de koning’ is geen voorkennis nodig.

 

fietsroute

Bent u op kamp bij de Paasheuvelgroep in Vierhouten? Klik dan hier voor een fietsroute van en naar Paleis Het Loo met een koninklijk tintje!

 

meer informatie

Watspeciale museumles ‘Op bezoek bij de koning’
Voor wiealle leerlingen op kamp op de Veluwe
Duur90 minuten
Kosten       € 100 voor een groep van 30 leerlingen, inclusief entree, parkeren en begeleiding door de museumdocent
Informatie educatie@paleishetloo.nl of
055-5772465

aanmelden

Foto: YMCA Zoetermeer
foto vergroten
Foto: YMCA Zoetermeer
foto vergroten
Foto: YMCA Zoetermeer
foto vergroten
Foto: YMCA Zoetermeer
foto vergroten