Paleis Het Loo | Restaurants

Restaurants

Paleis Het Loo beschikt over twee sfeervolle restaurants en een kiosk. De restaurants bevinden zich op het terrein van Paleis Het Loo en ze zijn toegankelijk voor alle bezoekers van het paleis. U kunt gebruik maken van de restaurants van 10:00 – 17:00 uur (met een geldig entreebewijs). 

Restaurant Balzaal

IMG_2640In de Westvleugel van het paleis, grenzend aan de klosbaan bevindt zich restaurant Balzaal. U kunt zowel binnen als buiten genieten van het mooie uitzicht en de heerlijke gerechten.

Wij nodigen u graag uit om de heerlijke gerechten te komen proeven! Wilt u alvast iets lekkers uitzoeken? Bekijk dan het menu van de Balzaal

 

Kindermenukaart

Kinder menukaart Balzaal Paleis Het Loo IMG_4666Restaurant Balzaal heeft een speciale kindermenukaart. Je kunt kiezen uit drie smakelijke gerechtjes met een drankje naar keuze. Een speciale editie van de clubsandwich, een croque d’enfant of een “doe-het-zelf lunch”. Wat kom jij proeven?

Maak een keuze uit een van kindergerechten inclusief een drankje voor slechts € 5,95 per kind.

 

Colonnade en Kiosk

uitgelicht alg2Wanneer u de tuinen bezoekt, kunt u ook genieten van een heerlijke kop koffie. Achter de Colonnades bevindt zich de kiosk. Vanaf deze overdekte zuilengang, gelegen achter in de tuinen, heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en het paleis. Bij de kiosk gelden afwijkende openingstijden en een beperkte kaart.

 

Koninklijke high tea

uitgelicht_high-teaIn de Koningin Wilhelminazaal serveren wij een vorstelijke high tea. Er is ook een aangepaste high tea speciaal voor kinderen!

Ontdek welke hartige en zoetige lekkernijen u allemaal kunt proeven en reserveer meteen online.

Een high tea is alleen mogelijk met een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo.

 

Prins Hendrik Garage

ArneJennard_PHG_02Het tweede restaurant, een grand café, is gelegen op het Stallenplein bij de hoofdingang en heeft uitzicht op het monumentale stallencomplex. In de Prins Hendrik Garage is een zelfbedienend concept. U ziet direct welke lekkernijen er allemaal voor u zijn! De Prins Hendrik Garage is ingericht in de stijl waar het oorspronkelijk voor gebouwd is, als autogarage! Gedurende het winterseizoen gelden afwijkende openingstijden voor de Prins Hendrik Garage.

De gerechten in het zelfbedieningsrestaurant wisselen dagelijks. Van koeken tot salades, er is voor elk wat wils. Meer weten?

Kinder lunchbox
In de Prins Hendrik Garage kunnen kinderen smullen van een gezonde lunchbox. In het ‘gereedschapskistje’ zit een broodje, een stuk fruit en een flesje drinken.

Speciale wensen

Heeft u speciale wensen, diëten of allergieën, geef dit alstublieft aan bij de bediening. Onze chef bereidt in overleg graag een passend gerecht.

Groepen

Bezoekt u Paleis Het Loo met een groep (vanaf 10 personen)? Dan zijn er bij de restaurants verschillende arrangementen mogelijk tegen speciale prijzen. Wilt u meer weten of een aanvraag versturen, klik hier.

 • Het terras
  De Prins Hendrik Garage
  Een greep uit het assortiment
 • De Prins Hendrik Garage
  Het zelfbedieningsbuffet
  De Prins Hendrik Garage
  Kinder menukaart
Het terras
naast restaurant de Balzaal
foto vergroten
De Prins Hendrik Garage
met uitzicht op het Stallenplein
foto vergroten
Een greep uit het assortiment
van de Prins Hendrik Garage
foto vergroten
De Prins Hendrik Garage
foto vergroten
Het zelfbedieningsbuffet
in de Prins Hendrik Garage
foto vergroten
De Prins Hendrik Garage
foto vergroten
Kinder menukaart
in de Balzaal
foto vergroten