Paleis Het Loo | Parade van de Zomerkoning

Parade van de Zomerkoning

Dit jaar organiseert Paleis Het Loo op vijf zomerse woensdagavonden het spectaculaire buitenevenement Parade van de Zomerkoning. In de koninklijke baroktuinen is een gevarieerd aanbod van verrassende acts zoals kunstige trampoline-capriolen, grappige ‘giraffendressuur’, dolle dansende ‘chimpansees’, een vrolijke ganzenfanfare, adembenemende luchtacrobatiek en een op het circus van Monte Carlo geïnspireerde show. 

Vanaf 18.30 uur wordt u bij de entreepoorten als een vorst verwelkomd. Luid trompetgeschal kondigt om 19.30 uur de ‘Parade’ aan, waarbij de paleistuinen veranderen in één groot openluchtcircus met tientallen artiesten, acrobaten en doorlopend entertainment voor jong en oud. Een spectaculaire Grande Finale bij zonsondergang zorgt voor een onvergetelijke avond. 

In verband met de slechte weersvoorspelling heeft de directie van Paleis Het Loo besloten om de Parade van de Zomerkoning op woensdag 27 augustus te annuleren. Het programma is met zorg samengesteld en voorbereid waarbij wordt gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Helaas kunnen wij met deze weersvoorspellingen de gewenste kwaliteit niet garanderen. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Lees meer >
Wilt u de laatste avond op 20 augustus bijwonen?
Koop nu e-tickets met korting

 

Grace Kelly

Deze zomer staat Paleis Het Loo ook in het teken van Grace Kelly van Monaco. Aangezien het koningshuis van Monaco nauw verbonden is met het circus van Monte Carlo is dit het thema van het theater tijdens de Parade. Speciaal voor de bezoekers van de Parade van de Zomerkoning is de tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon‘ daarom extra geopend van 18.00 tot 19.30 uur. Paleis Het Loo brengt het verhaal van de prinses opnieuw tot leven en toont de verschillende fases van haar leven als succesvolle Amerikaanse filmster, vorstelijke bruid en prinses Gracia van Monaco. Voor deze tentoonstelling wordt een toeslag gevraagd van € 3,00 per persoon. Houd voor het bezoek aan de tentoonstelling rekening met ongeveer één uur. Wij adviseren u daarom om uiterlijk 18.30 uur te starten.

 

Rolstoelgebruikers

De tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De route van de tentoonstelling naar de tuinen voor de Parade van de Zomerkoning neemt voor rolstoelgebruikers ca. 10 minuten in beslag.