Vrienden Loterij

VriendenLoterij

Paleis Het Loo wordt sinds 2008 financieel gesteund door de VriendenLoterij. Jaarlijks ontvangt Paleis Het Loo een donatie. In 2020 bedraagt deze €300.000,- en met het zogeheten ‘geoormerkt werven’ heeft Paleis Het Loo zelf €605.367,- gegenereerd!

Vanaf 16 augustus 2021 zijn de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij samengegaan in een nog leukere VriendenLoterij. Ze steunen organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Wanneer je Paleis Het Loo bezoekt, kun je bij de entree worden aangesproken door medewerkers van de VriendenLoterij die vragen of je mee wilt spelen met de loterij. Je maakt dan maandelijks kans op mooie prijzen, ontvangt een VIP-KAART waarmee je gratis toegang hebt tot Paleis Het Loo en vele andere musea en profiteert van kortingen op theater en andere uitjes.

GEOORMERKT MEESPELEN

Via de VriendenLoterij kun je speciaal meespelen voor een bepaald museum, ook voor Paleis Het Loo. Minimaal 40% van je maandelijkse inleg gaat dan direct naar ons museum, waardoor wij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen. Dit wordt geoormerkt meespelen genoemd. Als je geoormerkt meespeelt voor een museum ben je supporter van dat museum. En dat levert natuurlijk allerlei voordelen op; zo word je af en toe uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding of arrangement.

Lid worden?

Wil je meespelen met de VriendenLoterij én tegelijkertijd Paleis Het Loo steunen? Koop dan hier je lot en je kunt Paleis Het Loo voortaan gratis bezoeken!

wandelen paleis het loo

Ben je al lid en wil je voor Paleis Het Loo meespelen?

Via ‘Mijn VriendenLoterij ’ kun je snel en eenvoudig zien voor welk museum je geoormerkt meespeelt. Onder het tabblad ‘mijn gegevens’ staat waar je steun naartoe gaat. Als je (nog) niet geoormerkt meespeelt staat er dat je ‘Alle Partners’ steunt. Heb je nog geen toegang tot Mijn VriendenLoterij? Maak dan een account aan en log in.

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij heeft Paleis Het Loo al een aantal projecten kunnen realiseren!

Blauw & Bont

In 2015 ontving Paleis Het Loo een eenmalige aanvullende donatie van € 350.000,- voor de realisatie van het project ‘Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen’. Hiervoor worden volgens originele productietechnieken 45 aardewerk replica’s gemaakt van 17e-eeuwse Delfts aardewerken tuinvazen van Willem en Mary.

Honthorst

Paleis Het Loo heeft het 17e-eeuwse ‘Portret van Amalia van Solms en Charlotte de la Trémoïlle‘ door Gerard van Honthorst gekocht. Het schilderij was decennialang onvindbaar, maar dook vorig jaar op bij kunsthandelaar Adam Williams op TEFAF Maastricht. Het dubbelportret door Van Honthorst is een waardevolle aanvulling op de collectie van Paleis Het Loo. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Publieksinformatie

Het project „verbetering Publieksinformatie Paleis Het Loo‟ heeft een groot aantal eindproducten opgeleverd. De bewegwijzering op het terrein is verbeterd met nieuwe borden en alle 36 paleisvertrekken zijn voorzien van een nieuw tekstbord. Bezoekers worden met behulp van foto’s op het tekstbord gewezen op objecten in het vertrek. Ook is in een aantal vertrekken touchscreens geplaatst voor nog meer informatie. De Videowall in het entreegebouw is ook mogelijk gemaakt dankzij de VriendenLoterij.

samenwerking verlengd

De VriendenLoterij verlengt haar bijdrage aan museum Paleis Het Loo met 5 jaar. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Paleis Het Loo wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor museale aankopen en het verbeteren van de publieksinformatie.

Tickets Webshop