bankgiro Loterij

GESLOTEN

Paleis Het Loo is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing. 

BankGiro Loterij

Paleis Het Loo wordt sinds 2008 financieel gesteund door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Jaarlijks ontvangt Paleis Het Loo een donatie. In 2019 bedraagt deze €300.000,- en met het zogeheten ‘geoormerkt werven’ heeft Paleis Het Loo zelf €656.522,- gegenereerd!

Wanneer je Paleis Het Loo bezoekt, kun je bij de entree worden aangesproken door medewerkers van de BankGiro Loterij die vragen of je mee wilt spelen met de loterij. Je maakt dan maandelijks kans op mooie prijzen, ontvangt een VIP-KAART waarmee je gratis toegang hebt tot Paleis Het Loo en vele andere musea en profiteert van kortingen op theater en andere uitjes.

GEOORMERKT MEESPELEN

Via de BankGiro Loterij kun je speciaal meespelen voor een bepaald museum, zo ook Paleis Het Loo. Minimaal 40% van je maandelijkse inleg gaat dan direct naar dit museum, waardoor zij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen. Dit wordt geoormerkt meespelen genoemd. Als je geoormerkt meespeelt voor een museum ben je supporter van dat museum. En dat levert natuurlijk allerlei voordelen op; zo word je af en toe uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding of arrangement.

Lid worden?

Wil je meespelen met de BankGiro Loterij én tegelijkertijd Paleis Het Loo steunen? Koop dan hier je lot en je kunt Paleis Het Loo voortaan gratis bezoeken!

wandelen paleis het loo

Ben je al lid en wil je voor Paleis Het Loo meespelen?

Via ‘Mijn BankGiro Loterij’ kun je snel en eenvoudig zien voor welk museum je geoormerkt meespeelt. Onder het tabblad ‘mijn gegevens’ staat waar je steun naartoe gaat. Als je (nog) niet geoormerkt meespeelt staat er dat je ‘Alle Partners’ steunt. Heb je nog geen toegang tot Mijn BankGiro Loterij? Maak dan een account aan en log in.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij heeft Paleis Het Loo al een aantal projecten kunnen realiseren!

Blauw & Bont

In 2015 ontving Paleis Het Loo een eenmalige aanvullende donatie van € 350.000,- voor de realisatie van het project ‘Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen’. Hiervoor worden volgens originele productietechnieken 45 aardewerk replica’s gemaakt van 17e-eeuwse Delfts blauwe tuinvazen van Willem en Mary.

Honthorst

Paleis Het Loo heeft het 17e-eeuwse ‘Portret van Amalia van Solms en Charlotte de la Trémoïlle‘ door Gerard van Honthorst gekocht. Het schilderij was decennialang onvindbaar, maar dook vorig jaar op bij kunsthandelaar Adam Williams op TEFAF Maastricht. Het dubbelportret door Van Honthorst is een waardevolle aanvulling op de collectie van Paleis Het Loo. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Publieksinformatie

Het project „verbetering Publieksinformatie Paleis Het Loo‟ heeft een groot aantal eindproducten opgeleverd. De bewegwijzering op het terrein is verbeterd met nieuwe borden en alle 36 paleisvertrekken zijn voorzien van een nieuw tekstbord. Bezoekers worden met behulp van foto’s op het tekstbord gewezen op objecten in het vertrek. Ook is in een aantal vertrekken touchscreens geplaatst voor nog meer informatie. De Videowall in het entreegebouw is ook mogelijk gemaakt dankzij de BankGiro Loterij.

samenwerking verlengd

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan museum Paleis Het Loo met 5 jaar. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Paleis Het Loo wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor museale aankopen en het verbeteren van de publieksinformatie.

Tickets Webshop