bankgiro

bankgiro Loterij

Paleis Het Loo is gesloten
closed

Paleis Het Loo is gesloten

Vanaf 30 maart zijn we BuitenGewoon Open. De tuinen, stallen en restaurants zijn dan geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019.

Sluiten

BankGiro Loterij

Paleis Het Loo wordt sinds 2008 financieel gesteund door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Jaarlijks ontvangt Paleis Het Loo een donatie. In 2017 bedraagt deze €300.000,- en met het zogeheten ‘geoormerkt werven’ heeft Paleis Het Loo zelf €886.365,- gegenereerd!

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan museum Paleis Het Loo met 5 jaar. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Paleis Het Loo wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor museale aankopen en het verbeteren van de publieksinformatie.

Wilt u lid worden?

Wilt u meespelen met de BankGiro Loterij én tegelijkertijd Paleis Het Loo steunen? Koop dan hier uw lot en u kunt Paleis Het Loo voortaan gratis bezoeken!

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij heeft Paleis Het Loo al een aantal projecten kunnen realiseren!

Blauw & Bont

In 2015 ontving Paleis Het Loo een eenmalige aanvullende donatie van € 350.000,- voor de realisatie van het project ‘Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen’. Hiervoor worden volgens originele productietechnieken 45 aardewerk replica’s gemaakt van 17e-eeuwse Delfts blauwe tuinvazen van Willem en Mary.

Honthorst

Paleis Het Loo heeft het 17e-eeuwse ‘Portret van Amalia van Solms en Charlotte de la Trémoïlle‘ door Gerard van Honthorst gekocht. Het schilderij was decennialang onvindbaar, maar dook vorig jaar op bij kunsthandelaar Adam Williams op TEFAF Maastricht. Het dubbelportret door Van Honthorst is een waardevolle aanvulling op de collectie van Paleis Het Loo. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Publieksinformatie

Het project „verbetering Publieksinformatie Paleis Het Loo‟ heeft een groot aantal eindproducten opgeleverd. De bewegwijzering op het terrein is verbeterd met nieuwe borden en alle 36 paleisvertrekken zijn voorzien van een nieuw tekstbord. Bezoekers worden met behulp van foto’s op het tekstbord gewezen op objecten in het vertrek. Ook is in een aantal vertrekken touchscreens geplaatst voor nog meer informatie. De Videowall in het entreegebouw is ook mogelijk gemaakt dankzij de BankGiro Loterij.

GEOORMERKT MEESPELEN

Via de BankGiro Loterij kunt u speciaal meespelen voor een bepaald museum, zo ook Paleis Het Loo. De helft van uw maandelijkse inleg gaat dan direct naar dit museum, waardoor zij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen. Dit wordt geoormerkt meespelen genoemd. Als u geoormerkt meespeelt voor een museum bent u supporter van dat museum. En dat levert natuurlijk allerlei voordelen op; zo wordt u af en toe uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding of arrangement.

Wanneer u Paleis Het Loo bezoekt, kunt u bij de entree worden aangesproken door medewerkers van de BankGiro Loterij die u vragen of u mee wilt spelen met de loterij. U maakt dan maandelijks kans op mooie prijzen, ontvangt een VIP-KAART waarmee u gratis toegang heeft tot Paleis Het Loo en nog 49 andere musea en profiteert van vele kortingen op theater en andere uitjes.

Bent u al lid en wilt u voor Paleis Het Loo meespelen?

Via ‘Mijn BankGiro Loterij’ kunt u snel en eenvoudig zien voor welk museum u geoormerkt meespeelt. Onder het tabblad ‘mijn gegevens’ staat waar uw steun naartoe gaat. Als u (nog) niet geoormerkt meespeelt staat er dat u ‘Alle Partners’ steunt. Heeft u nog geen toegang tot Mijn BankGiro Loterij? Maak dan een account aan en log in.

Webshop