Fondsen

Fondsen & Stichtingen

Paleis Het Loo ontwikkelt projecten op het gebied van educatie, onderzoek en aanwinsten voor de collectie, restauraties, publicaties en tentoonstellingen. Dankzij deze projecten kunnen we onze collectie onderhouden, toegankelijk maken en tonen aan ons publiek. Diverse fondsen en (familie)stichtingen dragen hieraan bij. Hieronder een paar voorbeelden van projecten die worden ondersteund door particulieren of fondsen.

RESTAURATIEPROJECTEN
staatsietrap

Restauratie schildering Staatsietrap

De schildering op de wanden en plafonds boven de Staatsietrap van Paleis Het Loo is met ruim 550 m² het op één na grootste schilderij van Nederland. Na de heropening van het paleis mogen bezoekers voor het eerst in de geschiedenis van het museum het paleis via deze trap betreden. De restauratie is mede mogelijk gemaakt door steun van het Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds.

scan van een kleinbeelddia (digitale beeldrestauratie door stef verstraaten)

Restauratie Prins Bernhardkamer

Passender kan eigenlijk niet; de zitkamer van Prins Bernhard in Paleis Het Loo wordt dankzij een prachtige bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds in ere hersteld. De zitkamer in typische jaren ’50 stijl keert terug naar de oorspronkelijke plaats in het paleis. Zo kunnen alle bezoekers de historische kamer na de heropening weer bezoeken.

Ruiterstoet Nassause vorsten

Restauratie ruiterstoet

De restauratie van het schilderij Ruiterstoet van Nassause vorsten van Gerrit Claesz. Bleker uit 1621 is mogelijk gemaakt dankzij een inzamelactie onder leden van de Geschiedkundige Vereniging Oranje Nassau.

gele sculptuur Libeskind

The Garden of Earthly Worries

Een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de architect Daniel Libeskind. De sculpturen verbeelden de invloed van de mens op de natuur en vormen een spannend contrast met de barokke tuinen. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en BPD Cultuurfonds.

Schilderijenrestaurator_behandelt_wandschildering_J.Stortenbeker_01

Junior conservator

Paleis Het Loo biedt met hulp van een anoniem fonds een beginnende restaurator de kans om in een opleidingstraject te werken aan de restauratie van objecten. Op deze manier levert Paleis Het Loo een bijdrage aan het opleiden van restauratoren van de toekomst.

MEER INFORMATIE

Wil je graag meer informatie? Wij gaan graag met je in gesprek.

Annemarie Dalenoord
a.dalenoord@paleishetloo.nl
055 577 24 00

STEUN PALEIS HET LOO

Culturele ANBI

Als culturele ANBI is museum Paleis Het Loo vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting. Je gift komt geheel ten goede aan museum Paleis Het Loo.

Lees meer over de actuele voorwaarden van de Belastingdienst voor schenken of nalaten aan een culturele ANBI.

RSIN/fiscaal (identificatie)nummer Paleis Het Loo: 802884374

Informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tickets Webshop