Paleis Het Loo als organisatie

Over Paleis Het Loo

In 1984 opende Paleis Het Loo, ook wel bekend onder de naam Stichting Paleis Het Loo Nationaal Museum, haar deuren voor publiek. Vanaf dat moment geeft het nationaal museum een beeld van de historische band tussen het Huis van Oranje-Nassau en de Nederlanden. Als museum is het belangrijk om aantrekkelijk te worden en blijven voor bezoekers. Het bestuur van Paleis Het Loo heeft daarvoor een beleidsplan samengesteld.

Lees meer over de Vernieuwing & Verbouwing en de deelname van Paleis Het Loo aan CollectieCentrum Nederland.

missie

Paleis Het Loo is een historisch paleis en hedendaags museum over het koningshuis en in het bijzonder het Huis Oranje-Nassau. Wij behouden, beheren en presenteren dit erfgoed en maken het voor iedereen toegankelijk.

visie

Paleis Het Loo belicht het koninklijke verleden en heden vanuit zo veel mogelijk maatschappelijk relevante invalshoeken. Door het programma-aanbod, de gastvrije ontvangst en de hoge kwaliteit van dienstverlening voelt iedere bezoeker zich welkom bij Paleis Het Loo.

STRATEGISCHE DOELSTELLINGEN

  • Paleis Het Loo is een aantrekkelijke dagattractie met een breed aanbod waar zoveel mogelijk bezoekers zich welkom voelen, verrijkende ervaringen opdoen en graag terugkomen. Paleis Het Loo legt verbindingen tussen heden, verleden en toekomst.
  • Paleis Het Loo streeft naar een zo hoogwaardig mogelijke collectie die op professionele wijze wordt beheerd.
  • Paleis Het Loo presenteert het paleis, de stallen, de tuinen en de museumcollectie op een aantrekkelijke en toegankelijke manier. Paleis Het Loo maakt aansprekende tentoonstellingen van hoog niveau.
  • Paleis Het Loo organiseert een breed scala aan evenementen en activiteiten die passen bij het museum, paleis, stallen en de tuinen.
  • Paleis Het Loo wordt gepositioneerd als een sterk merk om meer bezoekers en inkomsten te genereren.
  • Paleis Het Loo is een aantrekkelijke werkgever die medewerkers motiveert, inspireert en talenten en capaciteiten zo goed mogelijk inzet.
  • Paleis Het Loo is een financieel gezonde organisatie die op een bedrijfsmatige wijze opereert.

BEELD- EN MERKRECHT

Paleis Het Loo® is als merknaam geregistreerd binnen Europa met zowel het woordmerk als het beeldmerk (de naam Paleis Het Loo en het logo).

Tickets Webshop