Ontspannen op royale afstand

E-Tickets

We verzoeken iedereen om online tickets met timeslots te kopen.

KOOP E-TICKETS

Bereikbaarheid

Paleis Het Loo heeft ruime parkeermogelijkheden. Ontlast het openbaar vervoer.

OPENINGSTIJDEN

Gezondheidscheck

Voor jouw bezoek aan Paleis Het Loo vragen we je aandacht voor het volgende en je bezoek uit te stellen wanneer:

 • je de afgelopen 24 uur of op dit moment last hebt van: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius);
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten;
 • je het coronavirus hebt gehad (in de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een laboratoriumtest);
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het coronavirus en korter dan 14 dagen geleden contact had met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had;
 • je in quarantaine bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld.

Plattegrond

Plattegrond Paleis Het Loo 2021
Looproutes & hygiënemaatregelen
bekijk hier de plattegrond om te ontspannen op royale afstand.

Wat is open

Tuinen
Tuinen
Gesloten
Stallen
Stallen
Gesloten
Paleis
Paleis
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Gesloten
toegankelijkheid mindervaliden

Toegankelijkheid

We zijn vanwege de maatregelen én de Vernieuwing & Verbouwing minder toegankelijk. Zo rijdt er geen pendelbus naar de tuinen.

Plan je bezoek

Tickets kopen: koop vooraf entreetickets met timeslot in de ticketshop.
Aanvang: kom niet eerder dan 10 minuten voor jouw tijd ingaat. Zo houden we de bezoekersstromen overzichtelijk én op afstand. Je mag zo lang blijven als je wilt, er is geen eindtijd.
Entree: nadat je hebt geparkeerd sluit je aan in de wachtvakken voor het entreegebouw. Bij de kassa scannen we de tickets (en betaal je het parkeerticket).
1,5 meter: volg de looproutes en aanwijzingen van de medewerkers, dan wijst alles zich vanzelf. Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
Horeca: het restaurant op het Stallenplein, de Prins Hendrik Garage, is open. Het aantal tafels binnen en buiten is beperkt, onze medewerkers brengen je naar een tafel, zodra deze beschikbaar is.

Parkeren paleispark

De parkeerplaats is alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo in bezit van een geldig e-ticket. Als je het paleispark (Kroondomein Het Loo) wilt bezoeken, parkeer dan op parkeerplaats Bosloo (tegenover Pijnboomlaan). Met de fiets kun je wel bij ons terecht, zie de fietsparkeerborden.

Museumshop Paleis Het Loo in Entreegebouw

Webshop

Unieke Paleis Het Loo items
De Museumshop is open vanaf 13:00 uur en onze webshop is 24/7 geopend!
September Tuinmaand_Botanisch schilderen_Paleis Het Loo 2019 (71)

Te zien & doen

Bekijk de agenda
Veel activiteiten kunnen doorgaan met enkele aanpassingen.

Openingstijden

Maandag
gesloten *
Dinsdag
gesloten *
Woensdag
gesloten *
Donderdag
gesloten *
Vrijdag
gesloten *
Zaterdag
gesloten *
Zondag
gesloten *
* gesloten ivm corona

Al onze maatregelen

In verband met corona-maatregelen kan het zijn dat activiteiten en evenementen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijk daarom altijd voorafgaand aan je bezoek op paleishetloo.nl voor de actuele informatie.

Om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te garanderen zijn er een aantal keuzes gemaakt:

 • Er geldt éénrichtingsverkeer voor de Stallen & Koetshuizen.
 • Er rijdt geen pendeldienst.
 • Er zijn, waar nodig, verplichte looproutes aangegeven om te voldoen aan 1,5 meter afstand. Bijvoorbeeld voor inkomende en uitgaande bezoekers.
 • Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien er sprake is van een gezelschap (mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen).
MUSEUM PROTOCOL

Veelgestelde vragen

 • Is er contact tussen bezoekers en medewerkers?
  Contact tussen bezoekers en medewerkers wordt zoveel mogelijk voorkomen door gebruik van e-tickets en parkeertickets. Indien je vragen hebt, vragen wij je om de gepaste afstand te houden.
 • Wordt er extra schoongemaakt?
  Ja, de gehele dag lopen er medewerkers rond om toiletten, bankjes en overige aanraakvlakken schoon te maken. Bovendien is er op centrale plaatsen desinfecterende handgel beschikbaar of zijn handenwas-faciliteiten gerealiseerd.
 • Hoeveel mensen mogen er tegelijkertijd Paleis Het Loo bezoeken?
  Voor musea zijn de richtlijnen 1 bezoeker/gezelschap per 10 m2.
 • Hoe koop ik een ticket?
  Alle bezoekers worden verzocht om online tickets te kopen via paleishetloo.nl/ticketshop. Deze zijn ingedeeld op aankomsttijden zodat we de drukte van bezoekers kunnen spreiden.
 • Moet ik de online tickets printen?
  Nee, dat is niet nodig. De tickets zijn te scannen vanaf je smartphone.
 • Hoe werkt parkeren?
  Als je arriveert bij de slagboom op de parkeerplaats druk je op de groene knop. Er wordt een parkeerticket uitgedraaid, deze neem je aan en de slagboom gaat omhoog. Bij de kassa betaal je 5 euro voor een uitrijkaart. Deze kan je bij vertrek in de automaat bij de slagboom stoppen om uit te rijden.
 • Ik heb al gratis toegang, moet ik dan ook een ticket boeken via paleishetloo.nl?
  Ja, je hebt een reservering nodig met aankomsttijd, de toegang blijft gratis. Via paleishetloo.nl/ticketshop boek je dan een € 0,- ticket op een gewenst tijdstip. Neem wel jouw abonnementskaart mee, anders is het gratis ticket niet geldig. Het gaat om de volgende abonnementen: Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandtpas, Vriendenpas, ICOM of vrijkaart.
 • Is Paleis Het Loo nog steeds toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
  Ja, we zijn rolstoeltoegankelijk, maar vanwege grind in de tuinen en het ontbreken van de pendel niet rolstoelvriendelijk. Bezoekers in een rolstoel kunnen een € 0,- ticket boeken in de ticketshop. Begeleiders hebben een regulier ticket nodig. Rolstoelen zijn tijdelijk niet te leen.
 • Waarom moet ik bij de aankoop van tickets, de extra vragen beantwoorden over corona?
  Het is verplicht om alle bezoekers te vragen naar mogelijke klachten over corona. Dat is voor onze veiligheid en die van onze bezoekers. Indien je (milde) klachten hebt, verwelkomen wij je graag op een later moment.
 • Kan ik mijn gekochte tickets wijzigen of annuleren?
  Helaas is het niet mogelijk om tickets te annuleren of de datum ervan te wijzigen. Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd, zie ook onze bezoekersvoorwaarden. Heb je een € 0,- ticket geboekt voor een Museumkaart of VIP-KAART vragen wij je om een bericht te sturen naar info@paleishetloo.nl zodat we het tijdstip weer vrij kunnen geven voor andere bezoekers.
 • Ik heb al een online ticket en kom met een extra persoon, kan hij/zij op dezelfde tijd naar binnen?
  Als er online nog tickets beschikbaar zijn voor hetzelfde tijdstip kan dat uiteraard. Alleen met een geldig ticket heb je toegang tot het museum.
 • Kan ik telefonisch reserveren?
  Helaas is het niet mogelijk om telefonisch te reserveren. Bestel de tickets makkelijk en snel op onze website.
 • Kan ik met een kortingskaart een online ticket met korting reserveren?
  Zoals alle musea hanteert ook Paleis Het Loo een maximum aantal bezoekers per dag en is het vooraf reserveren van een datum en tijd een vereiste voor bezoek. Alle kaartverkoop verloopt vooraf via onze website en aan de kassa kunnen geen tickets worden gekocht. Daarom kunnen wij voorlopig geen kortingsbonnen, vouchers, enz aannemen. We hopen op je begrip hierin.
 • Ik ben mijn Museumkaart / VIP-KAART vergeten. Kunnen jullie bij de toegang controleren dat ik lid ben?
  Als je een € 0,- ticket hebt gekocht en je kunt bij de toegangscontrole de pas niet laten zien, dan kunnen wij je helaas geen toegang verlenen. Paleis Het Loo heeft geen toegang tot deze gegevens.

Parkeren

 • Waar kan ik parkeren?
  Paleis Het Loo heeft een ruime eigen parkeerplaats waar alleen eigen bezoekers mogen parkeren die in het bezit zijn van een ticket voor die dag. Ook hier wordt de drukte dus gespreid.
 • Kan ik op het terrein van Paleis Het Loo parkeren om naar het paleispark te gaan?
  Nee, dat is voorlopig niet mogelijk. Om de drukte op de parkeerplaats te kunnen reguleren is de parkeerplaats alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo in bezit van een geldig online ticket. Als je het paleispark wilt bezoeken, kun je gebruik maken van parkeerplaats Bosloo (tegenover Pijnboomlaan).
 • Waar kan ik mijn fiets neerzetten?
  Er zijn twee aparte fietsparkeerplaatsen op de parkeerplaats bij de entree aan de Amersfoortseweg; een voor bezoekers van Paleis Het Loo en een voor paleispark bezoekers. Bezoekers die naar het paleispark gaan, kunnen hun fiets ook neerzetten bij de laan vanaf de Naald (voor het wildrooster).

Winkel en Horeca

 • Is het restaurant open?
  Het restaurant op het Stallenplein, de Prins Hendrik Garage, is open. Het aantal tafels is binnen beperkt, max. 4 personen per tafel. Voor grotere gezinnen worden twee tafels gereserveerd. Voor het terras kun je niet reserveren, vraag dan onze medewerkers of er plek is. Zie ook paleishetloo.nl/restaurant. De Balzaal is gesloten.
 • Hoe streng zijn de aankomsttijden?
  We vragen bezoekers om niet eerder dan 10 minuten voor het tijdstip aanwezig te zijn. Zo kunnen we de afstand tussen bezoekers en medewerkers garanderen. Ben je te laat voor het gereserveerde bezoekmoment, spreek dan één van onze medewerkers aan.
Tickets Webshop