Ontspannen op royale afstand

E-Tickets

We verzoeken iedereen om online tickets met timeslots te kopen.

KOOP E-TICKETS

Bereikbaarheid

Paleis Het Loo heeft ruime parkeermogelijkheden. Ontlast het openbaar vervoer.

OPENINGSTIJDEN

Gezondheidscheck

Voor jouw bezoek aan Paleis Het Loo vragen we je aandacht voor het volgende en je bezoek uit te stellen wanneer:

 • je de afgelopen 24 uur of op dit moment last hebt van: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius);
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten;
 • je het coronavirus hebt gehad (in de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een laboratoriumtest);
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het coronavirus en korter dan 14 dagen geleden contact had met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had;
 • je in quarantaine bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld.

Plattegrond

Plattegrond Paleis Het Loo
Looproutes & hygiënemaatregelen
bekijk hier de plattegrond om te ontspannen op royale afstand.

Wat is open

Tuinen
Tuinen
Gesloten
Stallen
Stallen
Gesloten
Paleis
Paleis
Gesloten
Oranje-wandeling
Oranje-wandeling
Gesloten
toegankelijkheid mindervaliden

Toegankelijkheid

We zijn vanwege de maatregelen én de Vernieuwing & Verbouwing minder toegankelijk.

Plan je bezoek

Vanaf 25 september is een corona toegangsbewijs alleen nodig wanneer je in het restaurant wilt zitten. Dit geldt niet voor het terras of het bezoek aan de tuinen en stallen.
Tickets kopen: koop vooraf entreetickets met timeslot in de ticketshop.
Aanvang: kom niet eerder dan 10 minuten voor jouw tijd ingaat. Zo houden we de bezoekersstromen overzichtelijk én op afstand. Je mag zo lang blijven als je wilt, er is geen eindtijd.
Entree: nadat je hebt geparkeerd sluit je aan in de wachtvakken voor het entreegebouw. Bij de kassa scannen we de tickets (en betaal je het parkeerticket).
1,5 meter: volg de looproutes en aanwijzingen van de medewerkers, dan wijst alles zich vanzelf. Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
Horeca: De Prins Hendrik Garage is open. Het aantal tafels is beperkt, onze medewerkers brengen je naar een tafel, zodra deze beschikbaar is.

Parkeren paleispark

De parkeerplaats is alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo in bezit van een geldig e-ticket. Als je het paleispark (Kroondomein Het Loo) wilt bezoeken, parkeer dan op parkeerplaats Bosloo (tegenover Pijnboomlaan). Met de fiets kun je wel bij ons terecht, zie de fietsparkeerborden.

Museumshop Paleis Het Loo in Entreegebouw

Museumshop

Unieke Paleis Het Loo items
De Museumshop is geopend vanaf 10:00 uur.
September Tuinmaand_Botanisch schilderen_Paleis Het Loo 2019 (71)

Te zien & doen

Bekijk de agenda
Veel activiteiten kunnen doorgaan met enkele aanpassingen.

Openingstijden

Maandag
Paleis Het Loo is gesloten *
Dinsdag
Paleis Het Loo is gesloten *
Woensdag
Paleis Het Loo is gesloten *
Donderdag
Paleis Het Loo is gesloten *
Vrijdag
Paleis Het Loo is gesloten *
Zaterdag
Paleis Het Loo is gesloten *
Zondag
Paleis Het Loo is gesloten *

Al onze maatregelen

In verband met corona-maatregelen kan het zijn dat activiteiten en evenementen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijk daarom altijd voorafgaand aan je bezoek op paleishetloo.nl voor de actuele informatie.

Om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te garanderen zijn er een aantal keuzes gemaakt:

 • Er rijdt tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen geen pendel naar de tuinen.
 • Er zijn, waar nodig, verplichte looproutes aangegeven om te voldoen aan 1,5 meter afstand. Bijvoorbeeld voor inkomende en uitgaande bezoekers.
 • Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien er sprake is van een gezelschap (mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen).
MUSEUM PROTOCOL

Veelgestelde vragen

 • Is er contact tussen bezoekers en medewerkers?
  Contact tussen bezoekers en medewerkers wordt zoveel mogelijk voorkomen door gebruik van e-tickets en parkeertickets. Indien je vragen hebt, vragen wij je om de gepaste afstand te houden.
 • Wordt er extra schoongemaakt?
  Ja, de gehele dag lopen er medewerkers rond om toiletten, bankjes en overige aanraakvlakken schoon te maken. Bovendien is er op centrale plaatsen desinfecterende handgel beschikbaar of zijn handenwas-faciliteiten gerealiseerd.
 • Hoeveel mensen mogen er tegelijkertijd Paleis Het Loo bezoeken?
  Voor musea zijn de richtlijnen 1 bezoeker/gezelschap per 5 m2.
 • Hoe koop ik een ticket?
  Alle bezoekers worden verzocht om online tickets te kopen via paleishetloo.nl/ticketshop. Deze zijn ingedeeld op aankomsttijden, zodat we de drukte van bezoekers kunnen spreiden. Een ticket kopen aan de kassa is ook mogelijk.
 • Moet ik de online tickets printen?
  Nee, dat is niet nodig. De tickets zijn te scannen vanaf je smartphone.
 • Ik heb al gratis toegang, moet ik dan ook een ticket boeken via paleishetloo.nl?
  We stellen het op prijs als je in de ticketshop een € 0,- ticket boekt. Neem wel jouw abonnementskaart mee, anders is het gratis ticket niet geldig. Het gaat om de volgende abonnementen: Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandtpas, Vriendenpas, ICOM of vrijkaart.
 • Is Paleis Het Loo nog steeds toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
  Ja, we zijn rolstoeltoegankelijk, maar vanwege grind in de tuinen niet rolstoelvriendelijk. Bezoekers in een rolstoel kunnen een € 0,- ticket boeken in de ticketshop. Begeleiders hebben een regulier ticket nodig.
 • Rijdt er een rolstoelpendel?
  De pendel met rolstoellift rijdt alleen op aanvraag via info@paleishetloo.nl (minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het bezoek).
 • Waarom moet ik bij de aankoop van tickets, de extra vragen beantwoorden over corona?
  Het is verplicht om alle bezoekers te vragen naar mogelijke klachten over corona. Dat is voor onze veiligheid en die van onze bezoekers. Indien je (milde) klachten hebt, verwelkomen wij je graag op een later moment.
 • Kan ik mijn gekochte tickets wijzigen of annuleren?
  Helaas is het niet mogelijk om tickets te annuleren of de datum ervan te wijzigen. Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd, zie ook onze bezoekersvoorwaarden. Heb je een € 0,- ticket geboekt voor een Museumkaart of VIP-KAART vragen wij je om een bericht te sturen naar info@paleishetloo.nl zodat we het tijdstip weer vrij kunnen geven voor andere bezoekers.
 • Ik heb al een online ticket en kom met een extra persoon, kan hij/zij op dezelfde tijd naar binnen?
  Als er nog tickets beschikbaar zijn voor hetzelfde tijdstip kan dat uiteraard. Alleen met een geldig ticket heb je toegang tot het museum.
 • Kan ik telefonisch reserveren?
  Helaas is het niet mogelijk om telefonisch te reserveren. Bestel de tickets makkelijk en snel op onze website.
 • Kan ik met een kortingskaart een online ticket met korting reserveren?
  Dat is helaas niet mogelijk vanwege de timeslots. Het is mogelijk om Paleis Het Loo met kortingsbonnen, vouchers, etc. te bezoeken als je je meld bij de kassa op de dag van je bezoek.
 • Ik ben mijn Museumkaart / VIP-KAART vergeten. Kunnen jullie bij de toegang controleren dat ik lid ben?
  Zonder de fysieke pas kunnen wij je helaas geen toegang verlenen. Paleis Het Loo heeft geen toegang tot deze gegevens.

Parkeren

 • Waar kan ik parkeren?
  Paleis Het Loo heeft een ruime eigen parkeerplaats waar alleen eigen bezoekers mogen parkeren die in het bezit zijn van een ticket voor die dag. Ook hier wordt de drukte dus gespreid.
 • Hoe werkt parkeren?
  Als je arriveert bij de slagboom op de parkeerplaats druk je op de groene knop. Er wordt een parkeerticket uitgedraaid, deze neem je aan en de slagboom gaat omhoog. Bij de kassa of de parkeerautomaat betaal je 5 euro voor een uitrijkaart. Deze kan je bij vertrek in de automaat bij de slagboom stoppen om uit te rijden.
 • Kan ik op het terrein van Paleis Het Loo parkeren om naar het paleispark te gaan?
  Nee, dat is voorlopig niet mogelijk. Om de drukte op de parkeerplaats te kunnen reguleren is de parkeerplaats alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo in bezit van een geldig online ticket. Als je het paleispark wilt bezoeken, kun je gebruik maken van parkeerplaats Bosloo (tegenover Pijnboomlaan).
 • Waar kan ik mijn fiets neerzetten?
  Er zijn twee aparte fietsparkeerplaatsen op de parkeerplaats bij de entree aan de Amersfoortseweg; een voor bezoekers van Paleis Het Loo en een voor paleispark bezoekers. Bezoekers die naar het paleispark gaan, kunnen hun fiets ook neerzetten bij de laan vanaf de Naald (voor het wildrooster).

Winkel en Horeca

 • Is de Museumshop open?
  De Museumshop is van 10:00 tot 17:00 uur open. Er mogen zich maximaal tien mensen tegelijkertijd in de winkel bevinden. De webshop is altijd open.
 • Is het restaurant open?
  Ja, de Prins Hendrik Garage op het Stallenplein is open. Je hoeft geen plekje reserveren voor het terras of restaurant; vol is vol. Wel voor een high tea of lunchbox om te picknicken in de Paleistuin.
 • Hoe streng worden de timeslot-tijden gehanteerd?
  We vragen bezoekers om niet eerder dan 10 minuten voor het tijdstip aanwezig te zijn. Zo kunnen we de 1,5-meter afstand tussen bezoekers en medewerkers garanderen.
Tickets Webshop