kunstkeuzeS

Kunstkeuzes

Leerlingen onderzoeken samen de kunstvoorwerpen van Paleis Het Loo. In de vorm van een kaartspel maken leerlingen een keuze: met welke kunstobjecten kun je de meest waardevolle tentoonstelling voor bezoekers maken? De groep met de meeste punten wint het spel!

Doel van de les

  • Kennis maken met de verschillende thema’s die in Paleis Het Loo getoond worden.
  • Leren over de inhoudelijke verhalen van Paleis Het Loo.
  • Beelden en begrippen aan elkaar kunnen koppelen.
  • Analyseren en interpreteren van beelden oefenen.
  • Samenwerken, kritisch nadenken en beargumenteren.
  • De verbouwing van Paleis Het Loo in een historisch proces plaatsen.
IMG_8223

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden. Klik hier voor de docentenhandleiding met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende les!

Museumles in de klas

De leerlingen passen de opgedane kennis over Paleis Het Loo uit de voorbereidende les tijdens de museumles toe. Leerlingen werken tijdens het kaartspel met elkaar samen en leren om hun kunstkeuzes te verantwoorden. Aan het einde van de les heeft elke groep een tentoonstelling bij elkaar gespeeld. Wie overtuigt de jury, behaalt extra punten en wordt de winnaar van de klas?

Algemene informatie

Kunstkeuzes kan aan één of, in overleg, meerdere groepen tegelijk gegeven worden.
Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: reserveringen@paleishetloo.nl of 055 - 577 24 00.

Doelgroepvmbo/havo/vwo
Duur50 minuten
Periodeoktober 2021 t/m juni 2022

 

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten €35,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent, exclusief kilometervergoeding van € 0,28 cent per kilometer.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop