bij jou in de klas!

Het paleis op reis

Van januari t/m maart & oktober t/m december gaat het 'Paleis op Reis’! We verzorgen in jouw klas een museumles over Paleis Het Loo. Ieder lesprogramma heeft een voorbereidende en afrondende les die je zelf in de klas kunt uitvoeren met lesmateriaal dat door Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens de museumles in de klas wordt de groep begeleid door enthousiaste en deskundige museumdocenten.

King Bi theater lesprogramma

KING BI

Vakoverstijgend lesprogramma
King Bi is een muzikale theatervoorstelling waarin leerlingen worden meegenomen naar de tijd van koning Willem II. Een prachtige combinatie tussen erfgoed, museum en theater! Lees meer
Koning-Stadhouder Willem III door J.H. Brandon, ca. 1690, Paleis Het Loo, bruikleen Koninklijke Verzamelingen, Den Haag_LR

Geschiedenis

Willem of Lodewijk? Beslis de strijd!
Escaperoom! Leerlingen proberen te ontsnappen uit het klaslokaal door puzzels over stadhouder Willem III en de Gouden Eeuw op te lossen. Zal het ze lukken?
het paleis_vogelvlucht Schenck

Kunstvakken

Kunstkeuzes
Na de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo zijn er tal van nieuwe tentoonstellingsruimtes. Leerlingen buigen zich in een aantal rollen over de inrichting; welke afwegingen maak je?
Gouden hek detail, foto Hesmerg

Maatwerk

Neem contact op
Heb je een ander idee voor een les in de klas? Een thema of project waaraan je een les zou willen koppelen? We denken heel graag mee! Neem gerust contact met ons op.
Tickets Webshop