VMBO groen

KONINKLIJK GROEN – ONDERHOUD

Ieder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin? Dit programma is een praktische kennismaking met de sector groen bij Paleis Het Loo.

Doel van de les

  • Leerlingen maken kennis met grootste baroktuin van Nederland en de speciale collectie planten en technieken die daar voorkomen.
  • Leerlingen ervaren wat de tuinen van Paleis Het Loo bijzonder maakt.
  • Leerlingen kunnen de belangrijkste tuinwerkzaamheden per seizoen aangeven.
  • Leerlingen zien het belang van hun toekomstige beroep in de groene ruimte en ervaren hoe oud dit beroep al is.
  • Leerlingen oefenen met presenteren.
  • Leerlingen leren samenwerken.

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het lesprogramma ‘vmbo Koninklijk Groen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten.

IN DE PALEISTUIN

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. Je wordt met je klas opgehaald bij het Entreegebouw. Vervolgens start de museumdocent met het activeren van de voorkennis van de studenten en geeft een introductie op de museumles. Daarna gaan we naar de tuinen. Hier krijgen de leerlingen per onderdeel, zoals de Koningstuin, een korte uitleg van de museumdocent en gaan zij vervolgens in groepjes zelfstandig aan de slag met actieve opdrachten.

onderwijs_koninklijk GRoen_onderhoud_tuin_werkzaamheden_tuindienst_foto_Fred_Roest_6506041270
onderwijs_Koninklijk Groen_ VMBO_tuin_werkzaamheden_tuindienst_6506046253

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: reserveringen@paleishetloo.nl of 055-577 24 48.

DoelgroepVMBO groenopleidingen
Duur90 minuten
Periodeapril  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn € 50,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 48. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop