tuin klassiekers

Tuinklassiekers

In en om Paleis Het Loo zijn veel klassieke bouwelementen in de architectuur en de aankleding van de paleistuin verwerkt: in de stijl Hollands Classicisme en barok. Tijdens een interactieve rondleiding en een zelfstandige tuinopdracht worden de leerlingen uitgedaagd om hun kennis toe te passen door middel van onderzoekjes en opdrachten.

Doel van de les

  • Leerlingen leren de opgedane kennis vanuit de klassieke vakken op school toe te passen op kunstobjecten bij Paleis Het Loo.
  • Leerlingen kunnen vanuit de eigen voorkennis de paleistuinen bezoeken.
  • Leerlingen oefenen op speelse wijze met het toepassen van theorie over de klassieke oudheid en/of kunstgeschiedenis-onderwerpen zoals barok.
  • Leerlingen leren verbanden leggen tussen de (examen)lesstof en Paleis Het Loo.
  • Leerlingen analyseren mythologische verhalen en beelden met hun symbolische betekenis.
  • Leerlingen ontdekken hoe symboliek uit de klassieke oudheid toegepast werd op met name Koning-stadhouder Willem III.

Ervaring van een docent

"Vooraf was de communicatie erg prettig, de ontvangst op Paleis Het Loo was fijn en het programma zat goed in elkaar. De leerlingen vonden het erg interessant en waren nog lang niet uitgekeken. Kortom, we zijn erg tevreden over de hele gang van zaken!”, aldus een docent.

Op school

Dit programma kun je integreren bij vakken als klassieke talen en de kunstvakken.

IN DE PALEISTUIN

Bij het Entreegebouw van Paleis Het Loo wordt je met je leerlingen ontvangen door de museumdocent. In groepen van maximaal 15 leerlingen geeft de museumdocent een interactieve rondleiding door de tuinen waar veel klassieke elementen te ontdekken zijn. De leerlingen doen de tuinopdracht ‘TuinKlassiekers’. De zelfstandige tuinopdracht wordt uitgevoerd in kleine groepen. Door middel een puzzel koppelen de leerlingen de klassieke verwijzingen in de tuinen aan mythologische verhalen en kennis over de 17e-eeuwse barok en hofcultuur.

 

Koning-Stadhouder Willem III door J.H. Brandon, ca. 1690, Paleis Het Loo, bruikleen Koninklijke Verzamelingen, Den Haag_LR
Rob Voss Fotografie

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of 055-577 24 48.

DoelgroepBovenbouw havo / vwo en
gymnasium alle leerjaren
Duurvanaf 60 minuten
Periodeapril  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn € 50,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer je bezoek aan Paleis Het Loo met een interessante rondwandeling door het paleispark. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 48. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop