Barok in de tuin

Baroktuinen

Een boeiend kunst en ckv-programma voor het voortgezet onderwijs, waarin het 17e-eeuwse hofleven en de pronkfunctie van de tuin aan de orde komt.

Doel van de les

  • Leerlingen maken kennis met grootste baroktuin van Nederland.
  • Leerlingen ervaren wat de tuinen van Paleis Het Loo bijzonder maakt.
  • Leerlingen leren wat de functie was van de tuin in het hofleven van de 17e eeuw.
  • Leerlingen leren samenwerken.
  • De leerling maakt kennis met de verhalen van Paleis Het Loo in de 17e eeuw en de baroktuin.

IN DE PALEISTUIN

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. Je wordt met je klas opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loop je met de museumdocent(en) naar de paleistuin. Bij de start van de les wordt de voorkennis van de leerlingen geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. In de tuinen krijgen de leerlingen per onderdeel, zoals de Koningstuin, een korte uitleg van de museumdocent en gaan zij vervolgens in groepjes zelfstandig aan de slag met actieve opdrachten.

Rob Voss Fotografie
Haagmotieven, foto Hesmerg
Rob Voss Fotografie

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: info@paleishetloo.nl of  055 577 24 48.

DoelgroepVO vmbo/havo/vwo
Duur

Periode

vanaf 60 minuten

april t/m september

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 35,00. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent(en) in de paleistuin.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 48. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop