VMBO

VMBO groen

KONINKLIJK GROEN – ONDERHOUD

Ieder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin? Dit programma is een praktische kennismaking met de sector groen bij Paleis Het Loo.

Doel van de les

  • Leerlingen maken kennis met grootste baroktuin van Nederland en de speciale collectie planten en technieken die daar voorkomen.
  • Leerlingen ervaren wat de tuinen van Paleis Het Loo bijzonder maakt.
  • Leerlingen kunnen de belangrijkste tuinwerkzaamheden per seizoen aangeven.
  • Leerlingen zien het belang van hun toekomstige beroep in de groene ruimte en ervaren hoe oud dit beroep al is.
  • Leerlingen oefenen met presenteren.
  • Leerlingen leren samenwerken.

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘vmbo Koninklijk Groen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten.

IN DE PALEISTUIN

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw klas opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loopt u met de museumdocent(en) naar de educatieruimte waar de voorkennis van de studenten wordt geactiveerd en de museumles toegelicht. Daarna gaan we naar de tuinen. Hier krijgen de leerlingen per onderdeel, zoals de Koningstuin, een korte uitleg van de museumdocent en gaan zij vervolgens in groepjes zelfstandig aan de slag met actieve opdrachten. Het bezoek wordt afgesloten in de Educatieruimte.

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroep

VMBO groenopleidingen

Duur

90 minuten

Periode

april  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn € 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop