tuin

tuin klassiekers

Tuinklassiekers

In en om Paleis Het Loo zijn veel klassieke bouwelementen in de architectuur en de decoratie verwerkt: in de stijl Hollands Classicisme en barok. Tijdens een interactieve rondleiding worden de leerlingen uitgedaagd om zijn/haar kennis toe te passen door middel van onderzoekjes en opdrachten.

Doel van de les

  • Leerlingen leren de opgedane kennis vanuit de klassieke vakken op school toe te passen op kunstobjecten bij Paleis Het Loo.
  • Leerlingen kunnen vanuit de eigen voorkennis de paleistuinen bezoeken.
  • Leerlingen oefenen op speelse wijze met het toepassen van theorie over de klassieke oudheid en/of kunstgeschiedenis-onderwerpen zoals barok.
  • Leerlingen leren verbanden leggen tussen de (examen)lesstof en Paleis Het Loo.
  • Leerlingen analyseren mythologische verhalen en beelden met hun symbolische betekenis.
  • Leerlingen ontdekken hoe symboliek uit de klassieke oudheid toegepast werd op met name Koning-stadhouder Willem III.
  • Verdieping: leerlingen leren de opgedane kennis toe te passen in een creatief eindproduct.
  • Verdieping: de leerling kan onder meer de verschillende stromingen en genres binnen de westerse kunst benoemen en toepassen op kunstobjecten bij Paleis Het Loo.

Ervaring van een docent

"Vooraf was de communicatie erg prettig, de ontvangst op Paleis Het Loo was fijn en het programma zat goed in elkaar. De leerlingen vonden het erg interessant en waren nog lang niet uitgekeken. Kortom, we zijn erg tevreden over de hele gang van zaken!”, aldus een docent.

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u uit een aantal onderdelen zelf het lesprogramma samenstellen. Wij doen suggesties voor (deel)opdrachten voor een voorbereidende les (vanaf 30 minuten), een bezoek aan Paleis Het Loo (vanaf 90 minuten) en een afrondende les in de klas (vanaf 60 minuten).

IN DE PALEISTUIN

Bij het Entreegebouw van Paleis Het Loo wordt u met uw leerlingen ontvangen door de museumdocent. In groepen van maximaal 15 leerlingen geeft de museumdocent een interactieve rondleiding door de tuinen waar veel klassieke elementen te ontdekken zijn. De leerlingen doen de tuinopdracht ‘TuinKlassiekers’. De zelfstandige tuinopdracht wordt uitgevoerd in kleine groepen. Door middel een puzzel koppelen de leerlingen de klassieke verwijzingen in de tuinen aan mythologische verhalen en kennis over de 17e-eeuwse barok en hofcultuur.

Verdieping
Om de leerlingen nog meer diepgang te bieden, heeft u de mogelijkheid de interactieve rondleiding te verlengen met een extra zelfstandige opdracht. De leerlingen krijgen dan tijdens de rondleiding een aantal objecten aangewezen. Aan het einde van de rondleiding kiezen de leerlingen individueel voor één van deze objecten. Vervolgens krijgen de leerlingen tijd om de objecten op te zoeken en deze grondig te bestuderen.

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

DoelgroepBovenbouw havo / vwo en
gymnasium alle leerjaren
Duur90 minuten
Periodeapril  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn € 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop