VMBO

VMBO onderbouw

KONINKLIJK GROEN – LEVEN & WERKEN IN DE PALEISTUIN

In een paleistuin speelde zich vroeger een deel van het hofleven af. Daarom moest de baroktuin er altijd piekfijn uit zien.  Wat moet er gedaan worden en is dat anders dan in een moderne tuin? Dit programma is een praktische kennismaking met de sector groen bij Paleis Het Loo.

Doel van de les

  • Leerlingen maken kennis met grootste baroktuin van Nederland en de speciale collectie planten en technieken die daar voorkomen.
  • Leerlingen ervaren wat de tuinen van Paleis Het Loo bijzonder maakt.
  • Leerlingen leren wat de functie was van de tuin in het hofleven van de 17e eeuw.
  • Leerlingen oefenen met presenteren.
  • Leerlingen leren samenwerken.

Ervaring van een leerkracht

‘Vooraf was de communicatie erg prettig, de ontvangst bij het Loo was fijn en het programma zat goed in elkaar. De leerlingen vonden het erg interessant en waren nog lang niet uitgekeken. Kortom, we zijn erg tevreden over de hele gang van zaken!’

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘vmbo Koninklijk Groen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten.

IN DE PALEISTUIN

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw klas opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loopt u met de museumdocent(en) naar het paleis. In onze Educatieruimte wordt de voorkennis van de studenten geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. De leerlingen worden door een museumdocent meegenomen naar de tuinen. In de tuinen krijgen de leerlingen per onderdeel, zoals de Koningstuin, een korte uitleg van de museumdocent en gaan zij vervolgens in groepjes zelfstandig aan de slag met actieve opdrachten. Het bezoek wordt afgesloten in de Educatieruimte.

Algemene informatie

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroep

VMBO groenopleidingen

Duur

90 minuten

Periode

april  t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn €50,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

 

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Tickets Webshop