King

King Bi

King Bi

King Bi is een muzikale voorstelling, gespeeld door Tafel van Vijf, waarin leerlingen worden meegenomen naar de tijd van koning Willem II. Een prachtige combinatie tussen erfgoed, museum en theater! De voorstelling vindt plaats op het Stallenplein van Paleis Het Loo en wordt gecombineerd met een afrondende museumles. Het lesprogramma is vakoverstijgend voor ckv, geschiedenis en maatschappijleer.

DE VOORSTELLING

King Bi is een dynamische en interactieve voorstelling waarin de periode van koning Willem II centraal staat. In de 19e eeuw zijn er belangrijke gebeurtenissen van invloed op de macht van de koning en Nederland als staat. Welke politieke en persoonlijke keuzes heeft Willem II moeten maken? En wat zegt dat over zijn persoonlijkheid? Thema’s als democratie, vrijheid, macht en (homo- en bi-)seksualiteit komen aan bod. Theater en muziek worden verbonden met erfgoed en geschiedenis.

AFRONDENDE LES

Koning Willem II krijgt in dit lesprogramma een gezicht; het is een man, een individu, een vader en een koning van vlees en bloed. In deze les onderzoeken leerlingen de interessante personen uit het leven van Willem II.

Algemene informatie

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

DoelgroepVanaf klas 3
Voorstelling & nagesprek80 minuten
Afrondende les50 minuten
PeriodeMei/juni op aanvraag*

*Maximaal twee voorstellingen per dag mogelijk.

Lees meer over de route naar het paleis.

KOSTEN

Het groepstarief voor een klas van maximaal 30 leerlingen is €350,- . Voor een klas/klassen van 30 tot 60 leerlingen betaalt u een groepstarief van €650,-. Dit bedrag is inclusief de voorstelling, entree voor leerlingen en docenten, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betalen met Cultuurkaart is mogelijk!

AANMELDEN

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.

Meer voortgezet onderwijs

Meer voortgezet onderwijs

Tickets Webshop