leren

leren in de tuinen

Buitengewoon open

In de periode van de vernieuwing en verbouwing (2018-2021) is het paleis weliswaar gesloten, maar we gaan ‘BuitenGewoon Open’! Daarom ontvangen we leerlingen graag van april tot en met september voor één van onze lesprogramma’s in de tuinen. Ieder lesprogramma kent een voorbereidende en afrondende les in de klas, met lesmateriaal dat door Paleis Het Loo wordt geleverd. Tijdens het bezoek aan de tuinen wordt de groep begeleid door enthousiaste en deskundige museumdocenten.

CKV/KUNSTVAKKEN

CKV/KUNSTVAKKEN

Kunst & Klimaat
In dit kunst en ckv-programma wordt het oeuvre van Daniël Libeskind en zijn kunstwerken in de paleistuin gekoppeld aan de actualiteit van vervuiling zoals de plastic soep. Lees meer
CKV/KUNSTVAKKEN

CKV/KUNSTVAKKEN

De baroktuinen van Paleis Het Loo
In deze tuinopdracht ontdekken leerlingen de 17e-eeuwse pronkfunctie van de tuin. Ze kruipen in de huid van tuinontwerper en ontwerpen hun eigen 17e-eeuwse tuinparterre.
Vakoverstijgend

Vakoverstijgend

Onderwijs & Theater
King Bi: dit lesprogramma wordt ontwikkeld in samenwerking met Tafel van Vijf. De muzikale voorstelling over Koning Willem II wordt gecombineerd met een museumles.
Lees meer
GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS

De paleistuinen in de Gouden Eeuw
Op het gebied van hofcultuur volgde Koning-stadhouder Willem III de Franse mode op de voet. Hoe is dat terug te zien in deze tuin uit de Gouden Eeuw? Ook beschikbaar in het Engels.
VMBO ONDERBOUW (ALG)

VMBO ONDERBOUW (ALG)

Koninklijk Groen - Leven & werken in een paleistuin
In een paleistuin speelde zich vroeger een deel van het hofleven af. Daarom moest de baroktuin er altijd piekfijn uit zien.  Wat moet er gedaan worden en is dat anders dan in een moderne tuin? Lees meer
VMBO ONDERBOUW (GROEN)

VMBO ONDERBOUW (GROEN)

Koninklijk Groen - Onderhoud
Ieder seizoen kent zijn eigen werkzaamheden in de tuin, ook in een 17e-eeuwse baroktuin! Wat moet er gedaan worden in welk seizoen en is dat anders dan in een moderne tuin?
Lees meer
KLASSIEKE VAKKEN

KLASSIEKE VAKKEN

Tuinklassiekers
De tuinen van Paleis Het Loo staan boordevol klassieke elementen. Lukt het de leerlingen de juiste codes te maken door onderdelen van de ‘tuinklassiekers’ aan elkaar te koppelen? Lees meer
Maatwerk

Maatwerk

Heeft u een ander idee voor een les bij u in de klas? Een thema of project waaraan u een les zou willen koppelen? We denken heel graag met u mee! Neem gerust contact met ons op.
Tickets Webshop