Voortgezet onderwijs

GRATIS Tuinles

In september zijn de leerlingen van harte welkom voor een gratis tuinles. Onder begeleiding van een museumdocent leren zij op een actieve manier in de tuin van Paleis Het Loo. De tuinles is geheel gratis, wanneer je ook een Paleis op Reis les boekt.

Scholen

Er zijn leuke lesprogramma’s voor in de klas! Bekijk hier de lesprogramma’s of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook de schoolsnacks blijven beschikbaar: korte lesmodules die bestaan uit een video met een of twee opdrachten. Die kunnen in de klas maar ook thuis door de leerlingen zelf worden gevolgd.

Wil je graag een online les verzorgd door een museumdocent? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voortgezet onderwijs

Paleis Het Loo biedt speciale programma’s aan voor geschiedenis, ckv en kunstvakken. Voor het vmbo zijn er ook diverse mogelijkheden die aansluiten bij de beroepsblik. Een bezoek op maat kan uiteraard ook; wij denken graag met je mee!

Tot Paleis Het Loo de deuren opent op 15 april 2022 gaat het Paleis op Reis! We verzorgen dan in de klas een museumles over Paleis Het Loo. Bekijk de beschikbare lesprogramma’s.

Vanaf april zijn ook lessen op Paleis Het Loo weer mogelijk.

Nieuw in 2022 - Willem III: Een Moordfeest

Een vakoverstijgend lesprogramma met een muziektheatervoorstelling mét rondleiding in het paleis.

  • past bij geschiedenis, CKV, burgerschap en maatschappijleer
  • centraal staan identiteit, ambitie en onzekerheden. In de 17e eeuw, maar ook in het nu.
Tickets Webshop