op bezoek bij de Koning

TUINEN EN STALLEN OPEN

Vanwege corona-maatregelen zijn wij verplicht onze bezoekers te registreren. Koop tickets online, dit voorkomt filevorming bij de entree. Het paleis is gesloten.

Vanwege de corona-maatregelen weten we nog niet vanaf wanneer we weer scholen kunnen ontvangen op Paleis Het Loo. Houd de website in de gaten voor actuele informatie, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons via de facebookgroep Onderwijs Paleis Het Loo.

Schoolkamp op de Veluwe

Speciaal voor leerlingen die op de Veluwe op kamp gaan, heeft Paleis Het Loo een aparte museumles ontwikkeld. In ‘Op bezoek bij de koning’ gaan de leerlingen onder leiding van museumdocenten in kleine groepjes actief aan de slag.

Natuurlijk nemen ze een kijkje op Paleis Het Loo: de enige plek in Nederland waar je alles ziet over het koninklijke leven. Hoe gedraag je je als je op audiëntie komt? Wat deed de koningin het liefst in haar vrije tijd? En waarom zijn de stallen zoveel groter dan de garage voor auto’s? In de tuinen gaat de museumles verder. Hoe hoog spuiten de fonteinen? En hoe werden die van water voorzien? Voetbalde de koning in zijn tuin?

OP BEZOEK

De museumles is speciaal ontwikkeld om leerlingen uit het hele land kennis te laten maken met het koninklijke leven op Paleis Het Loo. De les is ontwikkeld voor de bovenbouw van het PO en onderbouw van het VO. In overleg kan de inhoud op de middenbouw van het PO worden aangepast. Voor ‘Op bezoek bij de koning’ is geen voorkennis nodig; er is geen voorbereidende en afrondende les.

fietsroute

Ben je op kamp bij de Paasheuvelgroep in Vierhouten? Klik dan hier voor een fietsroute van en naar Paleis Het Loo met een koninklijk tintje!

 

MEER INFORMATIE

Let op: alleen mogelijk van april t/m september in stallen & tuinen.

Watspeciale museumles ‘Op bezoek bij de koning’
Voor wie alle leerlingen op kamp op de Veluwe
Duur90 minuten
Kosten       € 50 voor een groep van 30 leerlingen, inclusief entree,
parkeren en begeleiding door de museumdocent
Vragen info@paleishetloo.nl of 055-577 24 00
Tickets Webshop