Praktische informatie voor als je met je klas naar Paleis Het Loo komt

bij ons of in de klas?

TUINEN EN STALLEN OPEN

Koop tickets online. Het paleis is gesloten. Dieren van Oranje, de Koetshuizen en het Kinderatelier zijn vanaf 20 september gesloten.

GRATIS Winterpaleis Les

In december zijn de leerlingen van harte welkom voor een gratis Winterpaleis Les. Onder begeleiding van een museumdocent leren zij over koninklijk kersttafels in de stallen bij Paleis Het Loo en gaan ze zelf aan de slag om hun tafel te dekken. Uiteraard ontbreekt ook de ijsbaan niet. De Winterpaleis Les is geheel gratis, wanneer je ook een Paleis op Reis les boekt.

Scholen zijn welkom

Scholen zijn weer van harte welkom voor leuke lesprogramma's in de tuinen en de stallen! Bekijk hier de lesprogramma's of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. De online lessen en schoolsnacks blijven natuurlijk ook beschikbaar. Schoolsnacks zijn korte lesmodules die bestaan uit een video met een of twee opdrachten.

Primair onderwijs

De lesprogramma’s voor het primair onderwijs laten leerlingen kennismaken met het museum en met het leven van koningen en koninginnen. Voor alle groepen van het primair onderwijs zijn er diverse lesprogramma’s beschikbaar.

Lesprogramma’s

Onze lesprogramma’s zijn van april t/m september in de stallen en tuinen. Buiten deze periode gaat het Paleis op Reis! We verzorgen dan in de klas een museumles over Paleis Het Loo. Bekijk per periode de beschikbare lesprogramma’s:

Spreekbeurt-pakket

Ga jij jouw spreekbeurt houden over Paleis Het Loo? Download dan ons koninklijke Spreekbeurt-pakket!

BuitenGewoon Open

Paleis Het Loo wordt van medio 2018 tot 2022 vernieuwd en verbouwd. In deze periode is het museum BuitenGewoon Open. De stallen en tuinen zijn open van april tot en met september, maar het paleis is dicht. Het onderwijsaanbod is hierop aangepast: naast nieuwe lesprogramma’s in stallen & tuinen gaat het ‘Paleis op Reis’. We verzorgen museumlessen over Paleis Het Loo bij jou in de klas.

FotoMX-52-bew
Tickets Webshop