wonen in een paleis

Wonen in een paleis

Hoe wonen koningen en koninginnen? Hoe is een paleis ingericht? Wordt er alleen gewoond of ook gewerkt? Dit zijn een aantal vragen die centraal staan in het lesprogramma ‘Wonen in een paleis’. De leerlingen onderzoeken hoe de koning in het paleis woonde, of hij werkte en vergelijken dit met hun eigen leven. Samen met de museumdocent wordt natuurlijk ook Paleis Het Loo onderzocht!

wonen in een paleis

Doel van de les

  • Leerlingen krijgen een indruk hoe koningen en koninginnen wonen in een paleis.
  • Leerlingen ontdekken overeenkomsten en verschillen tussen koninklijk leven en hun eigen leven.
  • Leerlingen ontdekken verschillen en overeenkomsten tussen toen en nu.
  • Leerlingen leren samenwerken.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis te verwerken in een creatief eindproduct.
papieren paleis

Ervaring van een leerkracht

"Het was een leuke les, goed interactief programma. Het ophalen van de voorkennis was erg waardevol voor de leerlingen! Ook het beschikbare materiaal is mooi en maakt de leerlingen enthousiast."

Bekijk recensie door 'Klas van Juf Linda'

Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het bezoek van de museumdocent kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van ‘Wonen in een paleis’.

Deze les sluit aan bij de (IPC)  thema’s gebouwen, huis en thuis, andere plaatsen, een ander leven, wonen, bouwen, het paleis, de 17de eeuw, de koning/koningin, het zomerhuis en het jachtpaleis.

aan de slag

MUSEUMLES IN DE KLAS

Ook worden er andere activerende spelletjes en opdrachten gedaan, met een wel heel koninklijke afsluiting…n met een museumdocent onderzoeken leerlingen het paleis. De museumdocent vertelt bijzondere verhalen aan de hand van indrukwekkende beelden en voorwerpen. En de leerlingen gaan zelf ook veel doen! In groepjes werken zij met het speelpaleis: Paleis Het Loo in het klein. Hoe richten zij het in?

Algemene informatie

‘Wonen in een paleis’ kan aan één of, in overleg, meerdere groepen tegelijk gegeven worden. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden:
reserveringen@paleishetloo.nl of 055 - 577 24 00.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur90 minuten
Periodeoktober t/m maart

Kosten

De kosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn
€ 50,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent, exclusief kilometervergoeding van € 0,28 per kilometer.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken

in de klas
Tickets Webshop