Prins Willem danst

Prins Willem Danst

Een interactieve vertelvoorstelling voor kleuters over de wereld van Paleis Het Loo en hondje Willem Waf; een hond die koninklijk kan dansen!
Het verhaal van Willem Waf staat beschreven in een wel heel speciaal en koninklijk prentenboek. Het boek wordt tijdens de voorstelling gevonden in een koffer door een van de museumdocenten van Paleis Het Loo. De museumdocent kan het paleis niet meer in! Gelukkig heeft ze vlak voor vertrek nog een aantal bijzondere voorwerpen meegenomen…

Prins-Willem-Danst-CODA2

Doel van de les

  • Leerlingen maken aan de hand van verschillende voorwerpen en opdrachten kennis met de wereld van koningen en koninginnen.
  • Leerlingen ontdekken waarom deze voorwerpen belangrijk zijn voor en/of passen bij de koning en koningin.
  • De voorstelling werkt aan boekpromotie: leerlingen enthousiast maken voor boeken.
  • Omdat het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek, maken de leerlingen ook kennis met de bibliotheek.
Prins-Willem-Danst-CODA

Ervaring van een leerkracht

"Het was een leuke les, goed interactief programma. Het ophalen van de voorkennis was erg waardevol voor de leerlingen! Ook het beschikbare materiaal is mooi en maakt de leerlingen enthousiast."

Museumles op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee je op school het bezoek aan de vertelvoorstelling kunt voorbereiden en kunt afsluiten met een themadag of -week over koningen en koninginnen. De docentenhandleiding kun je hier downloaden.

vertelvoorstelling CODA

MUSEUMLES IN DE BIBLIOTHEEK

Aan het begin van deze voorstelling vertelt de museumdocent dat ze Paleis Het Loo niet meer in kan. Het paleis wordt namelijk verbouwd. Gelukkig heeft ze vlak voor de sluiting van het paleis nog een aantal koninklijke voorwerpen in haar koffer gestopt. Deze koffer heeft ze uiteraard meegenomen en samen met de leerlingen gaat ze op onderzoek uit. Wat zit er allemaal in?

Algemene informatie

Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden:
reserveringen@paleishetloo.nl of 055-577 24 00.

Doelgroepgroep 1 & 2
Duur50 minuten
Periodeoktober t/m maart

 

Kosten

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten €35,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent, exclusief kilometervergoeding van € 0,28 per kilometer.

Aanmelden

Heb je vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 00. Voor het direct reserveren kun je het formulier gebruiken.

Tickets Webshop